Monday

PENANG PART 1 : BAYVIEW HOTEL

Assalamualaikum dan hey semua.....

Dah lame tak update blog tentang travel kan??
so minggu nie shida akan update travel di PULAU PINANG.....travel ini pada mulanya memang dirancang tapi tak plan pun nak pergi bercuti ke sana...^_^

mungkin ramai yang dah tahu dan sudah pergi ke tempat yang akan shida cerita nanti tapiiiiiiiii....ada juga diantara korang yang masih tahu tapi belum pergi...betoi tak?mesti teruja.....

Destinasi percutian utama kami adalah di BAYVIEW HOTEL PULAU PENANG,BATU FERRINGHI


Hotel nie memang best sangat taw...dekat ngan laut dan yang paling best ialah dekat ngan HARD ROCK...hahaha...bile semuanya dekat maka banyak lahh...makhluk ALLAH yang berkulit putih dan berbintik!!! (warga asing-omputeh)



 ROCK SHOP dan HOTEL HARD ROCK.... memang best dan elegent style!!tapi shida tak nginap kat hotel nie, sebaliknya disebelah nya sahaja : BAYVIEW HOTEL

almari kat sini memang dah siap semua kelengkapan...kire uolls tak payah susah nak bawak iron atau pun penyakut baju erk....peti emas pun disediakan!!*peti emas tue shida guna untuk letak purse dan barang berharga bile time nak keluar makan ataupun mandi-manda di laut...*

peti sejuk memang comel tapi sedih taw :'(....dalam tue ada air BIR dan COCOLA yang diletakkan sekali....so jangan guna erk??
lift yang comel

ruang tv 

toilet

bed

balkoni.."simple jer"

Percutian nie sebenarnya dah lame...awal bulan jan 2013, tapi sibuk dengan produk kecantikan jadi baru hari ini dapat kesempatan untuk update travel nie....hehehe

Penginapan hotel kat sini kami diberi 2 jenis pakej....
bilik yang sederhana besar (kecik) : RM175.++sen tak ingat laa....tak tahu ada atau tak.... ^_^
bilik besar yang ada 2 katil queen tue : RM26+ NETT....yang tanda + shida tak ingat berapa ringgit la...maaf erk??tapi memang akan di kenakan TAX....

untuk keterangan lanjut sila ke KLIK SINI atau terus ke talian 04-2633161 ...uolls jangan risaw tentang service kat sini sebab layanan BAYVIEW memang best dan pekerja die semua baik belaka.....hahaha

BAYVIEW HOTEL... kalau uolls tak nak mandi mandi kat laut boleh laa mandi kat swimming pool ...nampak tak bumbung kat tengah pool tue??tue tempat order minum....kire mandi sambil minum fresh oren or apa-apa laa....huhuhu


siapa yang rase kulit dah cukup putih dan nak kulit hitam macam negro boleh laa....jemur kat tempat yang di sediakan...hahaha.... bagi korang yang tak pernah jumpa omputeh dan nk cuci mata...boleh laa menginap di HOTEL BAYVIEW nie... :) ...sebab macam-macam gaya dan style diorang taw....rase bibir nie tak berhenti mengucap....hehehe

kat sini juga terdapat perkhidmatan seperti :

  1. Menunggang KUDA di tepi laut *romantik taw*... sekali naik RM30 sorang atau sekali trip,boleh naik 2 orang bagi sesiapa yang nak jimat laa....
  2. BANANA BOAT sorang RM15 time shida naik la...korang kena pandai cari harga kat sana atau pandai-pandai la...tawar menawar
  3. Payung Terjun pon disediakan...kire korang terbang pakai payung terjun dan boat yang tolong heret korang dari atas..hahaha...tak silap aku time tanye ari tue.....RM27+ atau RM3++

memang best sangat bagi sesiapa yang nak cari pakej percutian yang berbaloi....terutama bagi pasangan yang sudah berumah tangga....kire *honeymoon laa*........


^_^




















1 comment:

Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.