Monday

MR TAMUmur saya baru  9bulan…saya mula tinggal bersama mama saya semasa raya aidil fitri 2012…allah telah menganurehkan saya mama yang baik!!

Asal usul saya sebelum saya dihantar kepada mama…saya seekor kucing jalanan yang tiada arah tuju sehingga saya menemui papa….thanks papa sebab hantar saya kat mama….


Time tue saya tak tahu hendak pergi kemana..banyak kereta kat tesco…maklumlah hari perayaan  memang sibuk…sedang aku berjalan-jalan…aku tengok papa tengah focus letak barang kat belakang and pintu depan terbukak…so aku dengan muka tak taw malu…aku pun naik la…papa langsung tak perasan aku, sampai ke rumah….bile papa dah perasan aku pon di hantar terus kerumah mama….
Masa sampai umah mama memang best!!!ada banyak kawan pelbagai spesies….dari asal kampong sehingga la pekan….mama banyak kucing cantik and besar…so aku la paling muda!
Mama bagi nama kat aku TAM…mulaII aku dikurung supaya nanti tak der la bergaduh ngan kucing lain…tapi aku tak suka,sebab aku  nak bebas…jadi aku menjerit sepuas hati…..bile jerit mama akan bukan sangkar!

2 bulan aku bersama mama and  kawan….kami dah macam satu keluarga yang bahagia…bila mama beli fieskes memang syok..mama suka tukarII perasa sebab mama memang suka test anakII die….memang tak syok!!


Kenangan bersama mama!!

~dapat beraya bersama mama…dapat kawan-kawan yang baik….dan dapat tempat tinggal, makanan serta susu yang best!
~saya suka dekat putih…die kawan yang baik and mama selalo marah saya kalau saya pukul putih…sebab putih kucing istimewa….putih kucing KKU ( kucing kurang upaya ) so putih kena beri layanan yang baik dan manje….


~saya suka cakaw pintu bila mama mandi…saya cakarII pintu sampai mama marah…. J
~ time mama iron baju saya akan duduk atas baju  mama sampai mama lambat pergi kerja….sebab layan kerenah saya…
~ saya suka ikot mama saya kemana saja…walaupon sebelah rumah…sebab saya sayang mama!!!
~perkara yang saya syok dengan mama sampai mama tak dapat lupa….saya akan hantar mama kedepan pintu pagar sebelum mama pergi kerja…dan saya akan tunggu mama balik kerja tepat pukul 6.00…sebab mama akan bagi kami makan apa  jer…sampai malam…syok oo00!!!


Tapi semua itu kenangan abadi buat mama walaupon saya hanya dapat bersama mama dalam jangka masa yang singkat….saya sayang mama!!walaupon saya sudah tiada disisi mama…so ma jangan sedihII taw…sebab mama masih ada PUTIH,CICAK,TOM & JERRY….sekian....saya sayang mama!!


 Mr tam
22 oct 2012
6.30 am......