Tuesday

CONTEST UNTUK PARA BLOGGER

Salam dan hey semua.....

nak menang duit tak?

maaf la kalau shida lambat publish kenyataan ini....bukan tak nak kongsi cerita tapi mungkin segelintir antara uolls pasti dah tahu dan tak der sapa yang wawarkan, shida terlalu sibuk dengan dunia bisness dan kesibukan mengajar diwaktu malam....shida dengan bermurah hati nak share dengan uolls satu contest yang mungkin uolls akan rasa....

eh!eh!eh!
betul ker?
cakap la jujur....adakah betul CONTEST UNTUK PARA BLOGGER?


METRO, 5hb APRIL 2013.....sedang sibuk melayan berita, terlihat satu pertandingan ANUGERAH BLOGGER PRIHATIN 2013,mungkin satu rezeki bagi shida or uolls diluar sana untuk mencuba nasib sebab hadiah yang diberikan oleh pengajur sangat-sangat la seronok!shida pon rasa nak join....tapi takut sangat sebab mesti yang join contest ni mesti terlalu ramai....

Bagi sesiapa yang nak join contest ni sila ikut syarat dibawah bagi memudahkan uolls menepati syarat pertanding....masih sempat lagi ni!yang penting semangat dan kerajinan!

PERKARA YANG DIPERLUKAN OLEH PESERTA BLOGGER:
 1. karya mesti asli
 2. tidak menyentuh sensitif masyarakat
 3. nama pusat jagaan/OKU/anak yatim/warga emas
 4. number telefon & nama pengurus pusat jagaan
 5. bantuan yang diperlukan 
 6. cadangan/pertolongan/jenis bantuan 
 7. penggunaan bahasa yang betul 
 8. gambar yang menarik
TERMA DAN SYARAT:
 1. terbuka kepada semua 
 2. warga NSTP tidak boleh masuk erk
 3. hasil karya perlulah asli
 4. hasil karya tidak menyentuh sensitif masyarakat
 5. guna blog sendiri
 6. penggunaan bahasa yang betul dan baik
 7. link entry dihantar kepada perdanaleaderfellowshipol01@gmail.com beserta nama,alamat,no telefon dan umur
 8. dibuka pada 5/4/2013
 9. tutup pada 30/4/2013
 10. pemilihan pemenang 1/5/2013-10/5/2013
 11. seorang satu (1) blogger yang disertai
 12. peraturan yang tidak dipatuhi akan gagal
 13. keputusan adalah muktamat*bagi sesiapa yang nak tahu lebih detail boleh comen dibawah....in sha allah shida akan tolong... hehe*
TESTIMONIA FER'WHITE

salam dan hey semua.....

Utk kulit lebih cerah berseri, meremajakan dan melembabkan kulit. Awet muda! Dengan merawat kedutan pada kulit serta kaya dengan vitamins dan kolagen untuk membina sel kulit baru agar kulit sentiasa sihat dan nampak cerah berseri. Juga sangat berkesan merawat parut dan kesan jeragat pada wajah. Fer'white juga membantu memberi tenaga dan menyihatkan tubuh badan. Sesuai untuk lelaki dan wanita, wanita hamil juga yang menyusukan bayi.

FEREENA BEAUTY CARE PRODUK YG BERDAFTAR KKM, HALAL JAKIM dan KILANG GMP
PRODUK TERKINI YANG TERHANGAT DI PASARAN. JOM CANTIK DAN SIHAT BERSAMA FER'WHITE!!Cara makan
Bancuh 1/2 scoop fer'white with 120ml air...minum pagi skali dan mlm skali..pastikan 30 minit sebelum makan atau 1 jam selepas makan untuk bagi penyerapan vitamin yang berkesan.

"mengandungi beberapa vitamin dalam produk fer'white"
Vit A-Kulit jerawat dan Kulit kering

Vit B-menjaga sistem pengahadaman,serap nutrient,jaga saraf

C-PEMBENTUKAN dan memelihara kolegen

D-membantu menyerap kalsium

E-membantu kulit kelihatan muda, membantutkan penuaan akibat radikal bebas.

K-memelihara sel Dalam Badan Supaya kekal sihat.FER'WHITE Setanding Aurawhite?? Tapi LEBIH MURAH!! Jom CANTIK, CERAH, GEBU dan SIHAT Bersama FERWHITE!!

jom cuba FER'WHITE!

 untuk tempahan boleh terus
017-5280661 (sms)
serunai_shidaz90@yahoo.com
BLOGGER PRIHATIN

assalamualaikum dan hey semua

Entry kali ini menceritakan tentang sikap prihatin seorang blogger terhadap khidmat masyarakat....ada segelintir antara kita masih tidak menghiraukan serta tidak mengambil peduli tentang kepentingan dan bantuan yang diperlukan oleh pusat kebajikan...sama ada pusat orang kurang upaya,rumah orang-orang tua serta rumah anak-anak yatim yang kini mengharapkan bantuan simpati daripada masyarakat sekeliling.....

Post hari ini, shida nak cerita sedikit tentang sebuah Pusat Pemulihan Orang Kurang Upaya (OKU)...shida nak kongsikan sedikit cerita dan  masalah yang dihadapi oleh Pusat Pemulihan OKU....shida harap masyarakat diluar sana dapat  menghulurkan bantuan kepada mereka.
                                 
PUSAT PEMULIHAN DALAM KOMUNITI (PDK) PUSPAHATI  GEMAS


Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (PDK) Puspahati Gemas merupakan program yang menumpukan kepada orang kurang upaya (OKU)  yang memerlukan pusat pemulihan dan latihan asas dari segi pergerakan,pertuturan,pendidikan khas,dan kemahiran dalam aktiviti kehidupan seharian. Program ini dibuka kepada OKU dari semua jenis ketidakupayaan dan semua peringkat umur. Pusat Pemulihan dalam Komuniti Gemas ini ditubuhkan pada 1 April 2004 yang di tempatkan di Taman Desa Bakti dan menyewa premis dengan kadar sewa sebanyak RM 800.00 sebulan.

Antara golongan yang terdapat di PDK ialah golongan yang mempunyai masalah seperti Pembelajaran, Pendengaran, Penglihatan, Anggota, Pertuturan dan Mental. Sepertimana yang kita ketahui, tujuan PDK ditubuhkan adalah untuk memberi pemulihan kepada orang kurang upaya supaya boleh berfungsi seperti orang biasa dan membuktikan kepada masyarakat sekeliling diluar sana bahawa OKU mampu meneruskan kehidupan dan mengangap mereka adalah anugerah istimewa daripada Allah. Selain itu memberikan kesedaran kepada masyarakat bertapa pentingnya pusat pemulihan ini kerana bertujuan untuk mendidikan dan memberikan latihan kepada OKU dan membuktikan masyarakat kurang upaya mampu menimba ilmu dan mampu melakukan pelbagai aktiviti dengan sendirinya.


Walaubagaimanapun, setiap pusat pemulihan pasti mengalami masalah tersendiri yang mungkin segelintir masyarakat diantara kita tidak mengambil berat serta lepas tangan. Inilah yang menyebabkan banyak pusat pemulihan memerlukan bantuan dan sokongan padu dari masyarakat sekeliling. PDK menghadapi masalah dari segi tempat tinggal, dimana mereka memerlukan peruntukkan tanah untuk membina sebuah bangunan kerana PDK pada masa kini hanya menyewa premis dengan kadar sewa RM800 sebulan, dengan adanya bangunan sendiri mudah untuk PDK menjalankan pelbagai aktiviti tanpa merisaukan pelbagai masalah yang akan timbul sekiranya menyewa premis. Selain itu, PDK mengalami masalah kekurangan peralatan untuk melakukan aktiviti Fisioterapi. Alat ini sangat diperlukan di PDK bagi tujuan membantu pemulihan OKU yang mengalami pelbagai masalah fungsi organ. Dengan adanya bantuan dan sumbangan Fisioterapi boleh la para pelatih menjalankan latihan Fisioterapi dengan lebih mudah.

Oleh itu saya berharap supaya masyarakat,kerajaan atau mana-mana agensi-agensi dapat menyalurkan bantuan berbentuk tapak dan sebuah bangunan bagi memudahkan PDK menjalankan aktiviti-aktiviti pemulihan kepada OKU serta menyumbang bantuan alatan Fisioterapi dan pelbagai kelengkapan pendidikan kepada PDK bagi memudahkan aktiviti serta latihan kepada para OKU. 
"Bak kata perpatah bulat air kerana pembentung,bulat manusia kerana muafakat"


Bagi sesiapa yang sudi menghulurkan bantuan boleh sahaja melalui:
PENGERUSI PDK : HAJI SABTU BIN HAJI SALIM
ALAMAT :NO 15 JALAN BAKTI 2,
       TAMAN DESA BAKTI,
       73400 GEMAS,
       NEGERI SEMBILAN
TEL  : 07-9483821
FAX : 07-9483821
NO.PENGERUSI PDK : O13-9636818 
PENYELARAS JKM DAERAH TAMPIN : 06-4411646GAMBAR  AKTIVITI –AKTIVITI PDK PUSPAHATI GEMAS


 MAIN BOLING


AKTIVITI LUAR KELAS 


AKTIVITI LUAR KELAS 


LATIHAN FISIOTERAPI


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
>_<
Doakan shida berjaya dalam pertandingan blog mana yang prihatin?dan shida harap sangat korang  sokongan shida....in sha allah!