Friday

SALE MERDEKA!!!!!

As salam dan hey semua.....





Buat cust yang shida sayangi....
Bermula pada hari ini 29-8-2014 sehingga 1-9-2014 shida ada buat sales!

sales kali ini lebih tertumpu kepada hotline, bermaksud shida tak wawarkan harga disini so bagi sesiapa yang nak harga kasih sayang sila pm shida laju-laju....
uolls boleh sms/whatsapp shida 017-5280661

semua barang ready stock!
uolls boleh submit order dekat shida, selasa shida akan buat postage sebab sabtu~isnin postage tiada erk?
untuk mendapatkan harga kasih sayang sila buat order bermula pada hari ini sampai isnin sahaja....selepas pada tarikh itu tiada layanan harga kasih sayang serta harga akan kembali pada asal semula.....

lagi satu, shida banyak tak update stock so bagi sesiapa yang nak tanya macam-macam jenis produk uolls pm je shida nanti shida bagi tahu harga erk.....isnyallah, selasa atau time cuti ni shida sedaya upaya update stock baru taw....

ok tadaaaa










Tuesday

SET COMBO CHRISZEN

As salam dan hey semua....


CHRISZEN ialah jenama barangan make-up yang boleh membuat muka kita lebih glowing dan cantik, so bagi yang nak jimat pembelian boleh la beli secara combo set!


CHRISZEN MOIST CAKE
 CHRISZEN GEL EYELINER
(FREE AMPOLUE + SPAN)
*FREE POSTAGE*

SET COMBO CHRISZEN kecuali span*




***********************************
CHRISZEN MOIST CAKE (FREE AMPOLUE)
Bedak asas yang telah dicombinasi bersama dengan foundation dimana uolls tak perlu nak apply apa-apa cream lagi...cuma sapu dimuka sahaja, tapi sebelum tue untuk menampakan kulit muka lebih kekal dan nampak lebih glowing uolls digalakkan memakai mengikut step by step :

pakai ampolue dahulu sebelum apply chriszen, sapu keseluruh muka dengan rata


sebelum memakai moist cake pastikan basah spa dahulu....supaya bedak dimuka tidak bertompok
sapu keseluruh muka dengan rata



pemilihan sangat penting mengikut kesesuaian kulit muka....




*************************************

 CHRISZEN GEL EYELINER
Chriszen gel eyeliner ini hanya satu warna iaitu--hitam sengit..
Perbezaan antara Chriszen Gel Eyeliner dan celak brand lain ialah:
- Warna hitam sengit (intense black+matte black) 
- Karis air dan "smudgeproof"
- Tahan lama selama 24 jam sehari! (LONGLASTING)
- Licin pakai
- Senang lukis (terutamanya kepada sesiapa yang tidak tahu make-up)
- Berus eksklusif yang sekali dengan botol.
- Boleh memanjangkan berus dengan botol supaya senang pegang.
- Cepat kering selepas lukis di mata
- Memudahkan untuk melukis pelbagai jenis celak.
- Senang dicuci dengan pencuci muka atau make up remover.


SET COMBO CHRISZEN
CHRISZEN MOIST CAKE
 CHRISZEN GEL EYELINER
(FREE AMPOLUE + SPAN)
*kecuali span pink*
*FREE POSTAGE*

RM75sm / RM80ss


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com


















Monday

New blog.....

As salam dan hey semua....


Lusa genap sebulan kita dah berhari raya so lepas ni semua rumah akan diistiharkan "close house"
sempena merdeka bakal nak datang ni insyallah shida akan update harga terbaru mengikut promosi....tapi masalah besar sekarang ni ialah shida malas nak update blog....produk baru memang banyak dah sampai cuma belum review dalam blog je....mana cust yang elert dan tanya produk lain sikit dari dalam blog ni uolls memang power! macam tau2 je shida ada barang baru yang belum update....

Sepertimana yang korang tengok sekarang, blog shida sangat celaru sebab ada setengah page cerita tentang produk dan ada setengah cerita tentang travel, cinta, friendship, family and our my live....
untuk mengelakkan segala kesulitan uolls dan juga puan punya blog, shida cadang nak terbit satu blog khas untuk cerita tetang siapa shida?insyallah shida akan update segala cerita kehidupan shida.....

blog yang ada sekarang ni shida akan lebih focus kepada produk dan segala jualan untuk memudahkan uolls membuat tempahan....tapi untuk wujud blog lagi satu tu makan masa sikit sebab nak touch-up!nak servire mana-mana online yang boleh buat templete blog cantik macam #irinenadia... tapi sekarang blog dia dah "close review"

bagi uolls yang tahu siapa yang ada ambik upah untuk templete/blackground blog yang cantik-cantik sila la tinggalkan link kat bawah ni...atau ada no hanfone pon dah boleh...nak promote diri sendiri sangat digalakkan...buat macam dalam instagram
"hey awak...follow saya, macam2 ada...."
"saya ada jual.......,..... "
"jom singah sini............."
"nak order....blh...."
(ayat dalam instagram...)


Dalam otak ni dah macam-macam plan nak buat dengan blog baru tue cuma risau nanti malas nak update je....tapi macam mana pun banyak perkara yang nak share, walaupun tak ramai sangat yang kenal shida tapi info ni sangat sesuai untuk silent rider yang suka dengar coleteh shida..... tak kenal makan tak cinta, kalau rasa dah jatuh cinta sentiasa la follow......



ok tadaaa....
nanti dah siap blog baru shida akan review disini..... :)










Thursday

AURAWHITE BUBBLLY

As salam dan hey semua...

TERBARU DI PASARAN .....
AURAWHITE BUBBLY UNTUK REMAJA !! 

~>Ramai yang tertanya-tanya aurawhite ni tak ada keluaran untuk remaja?
~>boleh ke aurawhite yang ada ni untuk budak remaja atau bawah umur consume?
~>so jangan risau sebab sekarang aurawhite dah buat keluaran khas untuk remaja seangkatan dengannya....seawal umur 12~25 tahun....bermakna shida pon layak minum (keyword)...hihi
~>Yang umur lebih dari tu boleh minum Aurawhite Berry , Coklat or Stemcell ! Nie untuk REMAJA je tau ! ~>Sesuai untuk Jejaka & Gadis-gadis Somel yang minat dengan KOREAN COLLAGEN. & NAK CERAH GEBU PERSIS RETIS KOREA ! 

Berperisa CANDYSWEET Strawberry yang super LAZAT ! 
(P/S : JANGAN TELAN SATU BOTOL SUDAH )


KEISTIMEWAAN AURAWHITE BUBBLY COLLAGEN DUST :
-Berperisa CANDYSWEET Strawberry yang super LAZAT ! 
-Akan Mencerah & Melembabkan Kulit
-Merangsang penghasilan Collagen semulajadi Remaja
-Memberi Tenaga & Badan tak cepat Letih
-Bagus untuk daya Ingatan terutama Pelajar
-Mengatasi masalah Kulit Berjerawat / Berminyak / Berparut / Berjeragat
-Diperkaya dengan kolagen peptida salmon, madu manuka, ekstrak biji anggur, vitamin C, E & A
-Mengurangkan rambut gugur & rekahan tumit kaki
-Menyerlahkan aura wajah 
-Membuatkan kulit sihat bersinar dan kekal halus
-Mengekalkan kesihatan tubuh badan


KANDUNGAN PRODUK :
Kolagen, Madu, Ekstrak Strawberry, Biji Anggur, Vitamin C & E yang mampu memberi kesan kepada pengguna seawal 2 minggu.

CARA PENGAMBILAN AURAWHITE BUBBLY : 
**Boleh diambil remaja lelaki dan perempuan 
berusia dari 12 tahun ke 25 tahun.

**Makan 2x sehari.. pagi sekalik dan malam sklik (sejam sblm tido)

Cara makan : 
amik 1 sudu AURAWHITE BUBBLY 1 jam (AT LEAST) sebelum sarapan dan 
sebelum tidur dan dikemam di dalam mulut tanpa perlu dibancuh dengan air. (Kemam dan Biarkan 3-5 Saat, Serbuk Itu Akan Cair Dengan Enzim Air Liur Dan Lebih Cepat)

**Boleh ambil ketika datang period..Tapi stop sekejap, dan ambil semula pada hari ke-4 period
**Rasa yg manis, best n xmuak.. perisa sweetcandy strawberry

** Banyakkan Minum air masak untuk memudahkan lg proses detox, kesan lebih mujarab & pemulihan kulit dan badan
** 1 jar = 500g (bolah tahan dalam 3minggu)

EXTRA TIPS : ** PENTING UNTUK KEKAL CANTIK : JANGAN / ELAKKAN DARIPADA MINUMAN BERKARBONAT , CAFFIEN SEPERTI COFFEE , TEH , NESCAFE SERTA MINUMAN HERBA !


REVIEW :



****

AURAWHITE BUBBLLY
(500gm)
*free postage*
RM80sm / RM90ss



SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com



















BABIES BLINK 5 IN 1

As salam dan hey semua

Set terbaru yg ada penambahan toner dalam satu set !!!
kesan pengunaan babies blink mmg seawal 24 jam
 ia dpt mengecilkan pori2 muka,
mencerahkan
 17x ganda dari agent pemutih!!!
membantutkan naik jerawat,
matikanjerawat,menghilangkan jeragat serta melembapkan kulit
dan mengimbangkan minyak berlebihan!!!
cepat2 kesan seawal 24 jammmm!!!
ternyata berkesan ori punya:)

Rujuk entry babies blink : Klik Sini

Latest babies blink 5 in 1.
Dengan toner.
Extra marvelous. Extra gebusss.

Harga :
Rm120/set.

Harga Promosi :
Rm90/set.

Kandungan set babies blink 5 in 1
1. Day krim babies blink 25g
2. Night Cream Magic Babies Blink 25g
3. Glutacoll Soap
4. Serum Super Glowing 10ml
5. Toner White Glow (new)

Glutacoll Soap
menghilangkan bintik2 hitam
mengecutkan jerawat

Magic Night Cream
mencerahkan 12 kali ganda
melicinkan kulit
menghilangkan flets parut jerawat serta jeragat
sekatakan tona kulit
menghilangkan jerawat
menghilangkan parut2 jerawat dan hitam
menggebu dan menghaluskan kulit
mencerahkan kulit seawal 24 jam
kulit lebih pinkish dan kenyal
mengecilkan pori- sesuai untuk semua kenis kulit
boleh juga disapukan pada bibir untuk mendapatkan bibir pinkish
sesuai dari umur 12 tahun ke atas

Antibiotik Day Cream
mencegah pertumbuhan jerawat
meresap minyak di muka menjadi lembapan ~ kulit bebas minyak
membuatkan kulit segar dan berseri
memberikan perlindungan penuh dengan SPF60
sesuai untuk semua jenis kulit

Serum Babies Blink
Mecerah dan membekalkan lembapan pada wajah

Toner WhiteGlow
Membuang 100% daki serta kotoran pada muka serta badan
mencerahkan 5 kali ganda daripada bahan pemutih lain
menyeimbangkan minyak berlebihan pada wajah serta kulit nampak berniar seawal 1 minit


KELEBIHAN UTAMA SET BABIES BLINK
-mengecilkan pori2 wajah
-mencerahkan 17x ganda dari agent pemutih
-menjadikan kulit cerah + pinkish
-melicinkan kulit secara maximum
-membantutkan kenaikan jerawat baru
-membantutkan pertumbuhan jerawat
-menghilangkan jeragat dalam 5 hari bergantng pada jenis jeragat
-melembapkan kulit seperti chewing gum
-mengimbangkan minyak berlebihan

KELEBIHAN SAMPINGAN PRODUK BABIES BLINK 5 in 1
**TIADA PENGELUPASAN
**TIADA BAHAN2 TERLARANG!
**PRODUK BUMIPUTRA
**1SET PENGGUNAAN 1-2 BULAN 
**PENTING!! DILULUSKAN OLEH KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA


CARA PAKAI BABIES BLINK
  Cuci muka dengan sabun glutacoll setiap pagi dan malam, bilas dengan air 
dan keringkan

Siang
Sapu krim siang (antibiotik day) babies blink di serata wajah Dianjurkan 
pakai nipis2 untuk kesan kulit kelihatan glowing dan terserlah)

Malam
Titiskan sedikit serum dekat tangan dan dap2 kan keseluruh muka 
sehingga kering.Kemudian pakai krim malam dan ratakan.

Sapu atau gosok toner whiteglow pada waktu siang dan malam sebelum 
krim di seluruh wajah.Boleh juga digunakan bersama kapas untuk keluarkan
 daki serta kekotoran.Elakkan guna di sekeliling mata.


 TESTIMONIA CUSTUMER BABIES BLINK







Latest babies blink 5 in 1.
Dengan toner.
Extra marvelous. Extra gebusss.

Harga :
Rm120/set.

Harga Promosi :
Rm90/set.



SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com




















Monday

( SERUM PANJANGKAN BULU MATA)

As salam dan hey semua....

--Impikan bulu mata original yang menawan, lebat, hitam dan panjang?
--Cuba Variable Y hari ini! Diformula dari ramuan semulajadi, antaranya minyak zaitun!
--Hanya sapu 2-3x sehari seperti anda memakai maskara dan lihat pertumbuhan dan pemanjangan bulu mata    baru anda dalam masa 7-15 hari!
--Boleh digunakan oleh lelaki dan wanita..
--Mudah dibersihkan..

HOT ITEM!!!


Serum panjangkan bulu mata
Cara guna sama dgn guna Mascara, sehari 2 kali , pagi dgn malam.
Kalau nak lebih cepat berkesan boleh guna 3-4kali sehari.

PS: lepas pakai Variable Y masih boleh pakai Mascara TAPI kena 
tunggu gel Variable Y tu kering baru sapu Mascara.


VARIABLE Y
PRICE : RM25 (WM) RM30 (EM)
* FREE POS



NOTED : 
Elakkan gel termasuk ke dalam mata. Cuci dengan air bersih sekiranya ia terjadi.
Jika ingin memakai maskara lain selepas sapuan Variable Y, tunggu gel ia kering terlebih dahulu



VARIABLE Y
PRICE : RM25 (WM) RM30 (EM)
* FREE POS




SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com










Thursday

senak...semput...gembira...

As salam dan hey semua....


selamat hari raya!
harap masih belum terlambat untuk shida ucapkan....sebab kat malaysia ni pegang title "raya 1 bulan"!
open house usah cakap la...berderet setiap masa bila tiba hujung minggu so bak pepatah "rezeki jangan ditolak"....

tahun ni merupakan tahun pertama shida beraya bergelar seorang isteri so raya sebagai isteri tahun ni taklah meriah sangat, segala persiapan sederhana je sebab suami nak buat simple only!sampai baju raya kami pon tak sedondon....dah rasa macam bukan suami isteri je....terasa syok sendiri pulak.....hahaha


lepas raya macam biasa sibuk dengan status produk baru yang bakal masuk, sampai tak sempat nak update kat blog or FB....tambah pulak sekarang ni laptop tak ada then mengharap pada smartphone je....sedih kan?
nyooonyoonyooo....

memang setiap tahun kalau raya shida akan on leave sampai 7 hari, ambik kau! raya sakan sampai rasa heaven sangat!masa tu segala whatsapp...line...wechat...offline!
so disebabkan aku lupa kegiatan aku selepas raya yang perlu komitmen tentang kerja...tue yang berlambak status stock yang masih belum update....
kadang-kadang aku kesian kat custumer aku yang kebanyakan terlepas pandang tentang status produk baru, sampai diorang whatsapp/mesej aku :

salam shida, maaf menganggu....saya tak fahamlah dengan keluaran aurawhite sekarang, banyak sangat produk terbaru sampai saya dah tak boleh follow up... :'(

wsalam, oh yeker?sekarang ni memang banyak sangat produk aurawhite....sekarang ni semua dah complete!selain nak cantik dari minum...cream muka pon ada...nak kuruskan badan pun ada...bla..bla...bla...


masa ni shida pergi bercuti ke CAMERON HIGHLAND, raya ke-4 si isteri dan suami pergi bercuti...kami fikir mesti tak ramai orang sebab raya so semua manusia sejagat akan pulang ke kampung untuk beraya....ternyata imaginasi kami salah!!!
hotel semua full...dari bukit brinchang sampai la ke tanah rata, last sekali kami decide ambik hotel bajet je....tue pun tinggal 3 bilik je lagi....


shida memang pengamal aurawhite, itu suplement dalam badan tapi untuk cream muka dan pencuci shida lebih suka refer kepada wonderglow gold sebab kulit akan lebih glowing gitu...shida tak suka putih je, kalau boleh biar glowing sampai bersinar-sinar...haa!poyo gitu....hihihi

so setakat ni jelah celoteh shida, dah tak mampu nak update apa-apa hari ni...
tiba-tiba rindu nak update pasal diri sendiri tue yang semangat sikit....lantak la orang cakap blog ni celaru dan bercampur baur dengan status stock...yang penting shida punya suka...hahaha

ok tadaaa...












































SECRET LAXING BY LEGACY SECRET

As salam dan hey semua....



Secret Laxing Produk Pelansingan Dan Penurunan Berat Badan - Bagi anda yang mencari produk pelansingan dan penurunan berat badan, Secret Laxing adalah produk pilihan yang sesuai untuk anda.

Tahukah anda, Malaysia merupakan negara Top 5 di Asia yang memiliki penduduk obesiti teramai. Kini Produk Secret Laxing hadir bagi membantu anda mengawal dan menurunkan berat badan dengan selamat.

Secret Laxing merupakan produk perlansingan badan yang mengabungkan berbagai aspek pengurangan lemak tubuh dalam satu botol secara sihat, mudah dan efektif.


Mengandungi bahan seperti Honey, Prune, Delima, Goji Berry, Sireh, Beet Root, L- Carnitine, Senna Leaf, Garcinia Cambogia, Green Tea, Acai Berry, Dandelion, White Kidney Bean, Grape Extract,  dan Rose Water.


Tahukah anda Secret Laxing dapat membakar lemak 7 kali ganda!

Antara kelebihan dan khasiat pengambilan Secret Laxing :
-Membantu mengawal berat badan dan membentuk tubuh yang ideal
-Membantu mengecilkan lingkaran pinggang dan merampingkan perut
-Green Tea membantu menormalkan kolestrol dan gula darah
-Membantu mengawal rasa lapar
-Membantu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak tubuh ( thermogenic ) agar terjadi penurunan massa lemak dan meningkatkan massa otot
-Membantu meningkatkan energi dan stamina
-Mengandungi serat konsentrat untuk membantu melancarkan proses buang air besar dan memperbaiki sistem pencernaan tubuh
-Sebagai anti-oksidan dan mengoptimalkan proses detoks racun dan memperbaiki sistem pencernaan
-Membantu memperbaiki penampilan tubuh dan mengencangkan otot
-Membantu mencegah timbulnya penyakit berbahaya
-Membantu menjaga kesihatan mata dan kulit serta menjadikan tubuh awet muda
-Membantu meningkatkan metabolisma pembakaran lemak menjadi energi


Cara Pengambilan Secret Laxing ( Kandungan botol 250ml )
-Boleh diminum terus
-Boleh diambil setiap hari
-Digalakkan untuk mengambil 2 sudu besar 2 kali sehari sebelum makan atau bersenam
-Banyakkan meminum air masak dan buah bagi melancarkan sistem metabolisma dalam tubuh.


Amaran untuk semua pengguna Secret Laxing :
-Jangan makan lebih dari yang dianjurkan
-Ibu mengandung. menyusukan anak, pesakit gatrik, tekanan darah tinggi dan yang mengalami masalah jantung dilarang sama sekali ambil supplemen ini
-Sesuai dimakan dari umur 18 – 50 tahun
-Elakkan dari minum minuman bersoda / beralkohol sebab ia akan mengurangkan efek supplemen ni
tolong minum air putih dan makan buah sebanyak mungkin untuk melancarkan lagi sistem metabolisme tubuh

Ini kerana ramuan tidak membahayakan tetapi sebarang suplimen tidak boleh dimakan oleh ibu hamil kerana dikhuatiri membahayakan bayi dalam kandungan. Sekiranya ingin mengambil, sila dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.


Fungsi Secret Laxing :
Ω Membakar kalori lebih berganda
Ω Meningkatkan metabolisme
Ω Meningkatkan tenaga dengan membakar lemak dalam badan
Ω Mengecilkan saiz badan

Ada masalah sembelit dan susah buang air besar??
Ω Sembelit kronik
Ω Masalah penghadaman
Ω Sukar membuang air besar
Ω Toksin dalam badan
Ω Dapat menurunkan berat badan



SECRET LAXING BY LEGACY SECRET
1 BOTOL RM40 (SM) RM43 (SS)
3 BOTOL RM100 (SM) / RM105 (SS)

SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com








































Tuesday

CHRISZEN GEL EYELINER

As salam dan hey semua....


Eyeliner memang sangat digemari oleh semua golongan wanita yang terutama sekali mereka yang suka buat cat eye!
apa yang paling penting tentang pemilihan eyeliner ni ialah waterproff serta licin dan mudah untuk dipakai
(tak comot la...)

Shida sendiri pon sangat menitik berat tentang eyeliner sebab shida kalau pakai eyeliner mesti comot!sebab suka gosok mata, tue mata mula comot....shida lebih suka pakai pensel bila nak keluar dekat-dekat tapi kalau yang jenis jalan jauh shida lebih refer pakai yang cair tue....tapi hari ini shida nak share tentang eyeliner yang tahan lama serta jenis waterproff!sangat best bila pakai.....

CHRISZEN GEL EYELINER

Chriszen Pelancaran Baru!!
Semua orang guna excel paris/mn/nyx lip mate longlasting? Marilah, kami guna Chriszen gel eyeliner matte longlasting sekarang!! Ini barulah "Trend Terkini"


Chriszen gel eyeliner ini hanya satu warna iaitu--hitam sengit..
Perbezaan antara Chriszen Gel Eyeliner dan celak brand lain ialah:
- Warna hitam sengit (intense black+matte black) 
- Karis air dan "smudgeproof"
- Tahan lama selama 24 jam sehari! (LONGLASTING)
- Licin pakai
- Senang lukis (terutamanya kepada sesiapa yang tidak tahu make-up)
- Berus eksklusif yang sekali dengan botol.
- Boleh memanjangkan berus dengan botol supaya senang pegang.
- Cepat kering selepas lukis di mata
- Memudahkan untuk melukis pelbagai jenis celak.
- Senang dicuci dengan pencuci muka atau make up remover.


cara-cara pakai eyeliner :
Boleh tahan sangat lama dan paling penting tak comot. Nangis pun tak comot sebab waterproof!



bersaiz kecik dan mudah untuk dibawa ke mana-mana....





CHRISZEN GEL EYELINER
RM25sm / RM28 ss
*INCLUDING POSTAGE*


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com