Sebarang tempahan boleh dibuat melalui :-
sms/whatsapp 017-5280661
(lebih cepat reply)
atau
serunai_shidaz90@yahoo.com

No call!!

Postage:-
Isnin ~ Jumaat

Bisness start:-
8.00am ~ 11.00pm

Thursday

PROMOSI RAYA!

As salam dan hey semua!

Dua minggu je lagi kita akan menyambut bulan syawal iaitu bulan kemenangan bagi umat islam yang berpuasa, shida nak buat promosi gila-gila sempena hari raya 2014....
nak cantik dipagi raya?
nak kelihatan jelita di pagi raya?

jom serbu dan cepat order selagi stock masih ada!
Last order 23/7/2014, last payment 3.30pm...Last postage rcv oleh semua cust sebelum 27/7/2014....so apa tunggu lagi, mari cuci mata sambil membeli!














SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661 (whatsapp/sms/wechat)
serunai_shidaz90@yahoo.com


*untuk tempahan yang lebih cepat sila sms/whatsapp shida, insyallah segala bertanyaan dan tempahan akan direply dengan segera sbb kalau tempah melalui email lambat respon...*















Tuesday

Advance Pure Serum (APS)

Salam dan hey semua

TIDAK PERLU CUCUK UNTUK DAPATKAN KULIT GEBU HANYA SAPU SAHAJA!!!
SEBAB UTAMA PERLU MENGGUNAKAN SERUM??
Serum boleh lembapkan kulit
Sebab utama serum digunakan ialah untuk menambah nutrient kepada kulit di lapisan paling dalam (deeper layers) di mana pelembab tidak boleh menembusinya. Ia mampu merawat masalah penuaan, pigmentasi, kekeringan melampau dan pori kulit yang besar.

PERBEZAAN ADVANCE PURE SERUM DENGAN SERUM YANG TELAH BERADA DIPASARAN?
Perbezaan ADVANCE PURE SERUM dengan serum lain ialah APS menggunakan Hyaluronic acidsebagai bahan utama, hyaluronic acid yang digunakan didalam APS adalah pelembab yang sangat baik .Ia dapat menarik air dan menyalurkannya kadalam sel –sel kulit. Fungsi lainya juga membantu membuat kulit lebih cerah dan menghilangkan kedutan dan garis halus pada kulit.

APS ADE KKM ATAU TIDAK?


Ye! APS ade KKM dan telah dibuat & dikilangkan oleh pengilang berlesen.


KELEBIHAN ADVANCE PURE SERUM??
✎✎APS mempunyai 10jenis serum yang berlainan fungsi bergantung kepada masalah individu..Antara jeisnya ialah:

✎✎Enzyme purifying
Untuk kulit berjerawat. Mengurangkan pembentukan sebum (minyak). Melegakan bahagian merah/bengkak. Antiseptik untuk mengurangkan jerawat.

✎✎Skin Lightening
Berjeragat & tona kulit tidak sekata

✎✎Sensitive
Untuk kulit sensitif - Mengurangkan rasa tidak selesa/pedih/bengkak dan kemerahan pada muka


✎✎Collagen
Untuk kulit matang Mempunyai ekstrak kolagen untuk mengurangkan kedutan Mengembalikan kekenyalan kulit

✎✎Hydrating
Untuk kulit kusam/ matang/kering. Menggalakkan pembentukan sel baru. Menyegarkan kulit kusam.


✎✎Gold essence
Untuk menegangkan kulit, membekalkan nutrien kepada kulit

✎✎Caviar essence
Anti penuaan, melambatkan proses penuaan pada kulit


✎✎Mandarin tightening
Untuk kulit berjerawat/Berminyak (tidak sesuai untuk kulit sensitif),dapat mengurangkan cela dan parut, Bertindak sebagai astrigent yang mengurangkan pembentukan minyak di kulit, menutup liang pori yg terbuka.


✎✎24Gold Eye essence
Mengurangkan bengkak bawah mata dan lingkaran gelap

✎✎Herbal stemcell
Untuk semua jenis kulit, menghilangkan kesan toksin di kulit muka, menggalakkan pembentukan sel-sel kulit bg parut berlubang

BERAPA BOTOL DALAM 1KOTAK?
Dalam 1 kotak mempunyai 10botol ,setiap botol 3.5ml

BERAPA HARGA APS?
1kotak RM 80 SEM dan RM 85 S/S




SIAPAKAH YANG WAJIB MENGGUNAKAN APS?
Jika anda mengalami keadaan
-kulit kering dan kelihatan gelap.
-sudah mula ada kedutan disekeliling mata
-kulit kusam dan tidak bermaya
-warna kulit tidak sekata dan pudar
-mengendur dan lembik (tidak anjal)
-banyak garis-garis halus
-parut susah hilang
-semakin banyak bintik2 hitam dan pigmentasi
-jeragat
-kulit sensitif

CARA MENGGUNAKAN APS?
• Langkah 1: Bersihkan muka anda
• Langkah 2: Sapukan serum
• Langkah 3: Tuangkan 1/3 daripada botol pada jari anda dan urut ke muka, leher & kawasan dada. Urut sehingga cecair menembusi jauh ke dalam kulit anda.
• Langkah 4: Sapukan Produk Penjagaan Kulit / Make Up / Mask / Sun block etc.

RM 80 SEM / RM 85 S/S
 1 kotak mempunyai 10botol ,setiap botol 3.5ml


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com

















Friday

EGG MASK

Salam dan hey semua....


MASIH TERCARI2 MASKER SESUAI UNTUK PERAWATAN TAMBAHAN BAGI KULIT BERMINYAK, BERJERAWAT ATAU KUSAM?
MAHU CARA MUDAH MERASAI TAMPALAN MASKER IBARAT PEMAKAIAN PUTIH TELUR TRADISIONAL?
JOM CUBA EGG WHITE MASK INI..
TIADA HANYIR MALAH BERBAU WANGI DAN BERKESAN..



Putih telur Semua dah sedia maklum tentang kebaikkan dan keberkesanan ia dalam merawat kulit wajah
kulit kusam, berminyak, bintik3 hitam pada wajah memang sesuai sngt untuk korang.  bezanya ia tidak berbau dan sngt selesa bila di letakan pada wajah.


KELEBIHAN EGG MASK :
- Menanggalkan sel2 kulit mati dengan berkesan
- Dapat menganjalkan serta melicinkan kulit
- Membantu menghilangkan blackhead & whitehead
- Memudarkan parut-parut halus
- Mengecilkan pori-pori kulit muka
- Mengecutkan jerawat
- Mengatasi kesan sunburn pada wajah
- Menyejukkan dan menenangkan kulit yang stress
- Mengurangkan masalah kulit berminyak
- Juga membantu mencerahkan kulit
- Sesuai untuk semua jenis kulit dan boleh diguna lelaki/wanita


CARA PEMAKAIAN EGG MASK :
1. Cuci/basuh muka dengan sabun/cleanser sedia ada dan keringkan
2. Sapu mask pada seluruh muka kecuali bibir & mata secukupnya
3. Tunggu 15-20 minit sehingga ia benar2 kering (mengadap kipas angin disarankan)
4. Tarik mask perlahan2 dari bawah ke atas
5. Rasai wajah yang lembut, halus dan lebih bersih!
6. Guna 2-3 kali seminggu untuk hasil optimum
** Tips: Simpan mask dalam peti sejuk beberapa minit sebelum guna buat pemakaian anda terasa lebih cool dan segar!


100%ORIGINAL : RM25(SM) ; RM30
KANDUNGAN EGG MASK :
** Albumen (putih telur), Hydrolyzed Elastin, Collagen





EGG MASK :
100%ORIGINAL : RM25(SM) ; RM30




SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com





















Monday

Ramadhan Mubarak

Salam dan hey semua....


alhamdullillah, ramadhan bakal datang dan menjelma lagi...dapat merasa menyambut ramadhan lagi dalam usia 24tahun...

ramadhan kali ni disambut bersama suami tercinta...segalanya lain dari yang lain dimana selepas ni kalau nak sahur dah tak boleh nak fikir diri sendiri sebab teman soulmate memang jenis bangun sahur...
kalau dulu 1minggu puasa memang straight bangun sahur...kira nak simpan tenaga untuk minggu-minggu akan datang sebab start minggu ke-2 dah tak bangun, cuma bangun minum dan niat sekali lagi.....jenis aku sebelum tidur mesti overdose tentang niat! kalau boleh nak 3x repeat niat...risaw kalau tersalah niat dan erti!haha


shida ada janji nak buat promosi ramadhan sampai raya kan?
insyallah bagi masa untuk shida settlekan harga terbaik dari ladang ni taw...maklumlah sekarang ni sibuk sikit sejak ada suami ni...
segala layanan kena lebih sikit sebab dulu masa bujang lebih focus pada diri sendiri dan tak perlu susah payah nak fikir orang lain....hehehe
kalau dulu basuh baju tak payah nak beria sangat tapi sekarang penuh dengan riang ria....
kalau dulu suka berlapar sebab malas nak masak tapi sekarang ni kena fikir perut orang lain?
whatttt?
yes!bila dah kawin ni tak boleh ikut otak sendiri....pesanan mak & ayah dah terlalu penuh dalam memory kepala ni sampai boleh masuk virus punyalah risaw sangat diorang sebab takut aku ni buat perangai yang gila-gila....

*sorry entry ni tak ada gambar sebab kami bizi dan suami terlalu banyak oustation sampai tak fikir aku kat rumah.....maybe lupa kot yang dia dah ada bini... >_!




Disini shida nak menyusun 10jari memohon maaf selama menjadi penjual sekiranya membuat custumer terasa atau layanan yang kurang memuaskan....lagipun shida terus terang cakap, shida lebih focus pada custumer yang beli dengan shida sahaja....sebab sekiranya berlaku apa-apa shida akan bertanggungjawab....kalau beli dengan orang lain, better refer dengan penjual uolls....

shida nak ucapkan "Selamat Menyambut Ramadhan Al-mubarak"
























Thursday

GLITTERS BY RADIGLOW

Salam dan hey semua....

Alhamdulillah sempat jugak luangkan masa untuk update blog hari ni.. Pernah dengar RADIGLOW.. Ramai artis-artis malaysia sekarang kita tengok sentiasa Cantik.. Berseri.. Muka bersinar Licin Mulus.. Malah tak perlu pakai mekap tebal pun cantik.. Natural beauty orang kata..


"GLITTERS by RADIGLOW" yang mana lagi Product yang berjaya  MENJADIKAN UOLLS CANTIK MENAWAN..... Ini juga merupakan Adik kepada Radiglow la senang cakap hehe....

Jom kita review Product HEBAT ini...


Apa Itu GLITTERS .... ??
GLITTER mengandungi formula kepekatan yang sangat tinggi (BOOSTER) untuk memastikan keberkesanan dan kesan seawal 3 HARI.
Oleh kerana produk ini sangat berkesan anda hanya perlu MINUM supplement ini seminggu 1 kali sahaja.

GLITTERS merupakan product yang Dijamin Halal , Selamat & mendapat kelulusan KKM
GLITTERS merupakan supplement beauty booster utk mempercepatkan proses pencerahan kulit agar licin, lembab dan berseri2. Senang ckp nak semua cepat wajib ambik glitters....

Khasiat GLITTERS 10000 x ganda keberkesanannya..
GLITTERS sangt bagus utk kecantika kulit dan kesihatan dalaman..
Malah GLITTER By Radiglow juga merupakan satu satunya produk PERTAMA yang mengabungkan 7 campuran bahan dan kandungan aktif yang TERBAIK di dunia...


7 Bahan utama yang terdapat didalam GLITTERS
Fungsi Collegen Peptide
Dikenali sebagai bahan antioksida yang paling hebat yang mampu membuang radikal bebas yang menjadikan kulit bermasalah. 
Protein yang terdapat pada kulit, tulang, gigi dan otot yang membantu menyokong struktur kulit. 
Berfungsi sebagai penyokong utama kulit agar kekal anjal dan tegang. 
Membantu pengeluaran kolagen semulajadi agar kulit kekal anjal dan tegang. 
Kulit kelihatan lebih muda,meningkatkan kelembapan kulit dan melicinkan kulit sekaligus kulit akan menjadi lebih lembut. 
Ini telah terbukti secara saintific


Fungsi Astaxanthin :  
Meningkatkan kualiti kulit, menghalang kerosakan akibat sinaran matahari UV serta membantu menterbalikkan tanda-tanda luar penuaan dari dalam. 
Mengurangi kedutan halus dan tompok penuaan, meningkatkan tahap kelembapan, keanjalan dan seterusnya menjadikan kulit tampil cantik sihat berseri. 
Memiliki kekuatan 550 kali ganda lebih kuat dibandingkan dengan Vitamin E dan C 
Mampu menanggani radikan bebas dalam jumlah yang banyak – sehingga digelar sebagai “raja antioksida”.
 Memutihkan kulit dengan membantu menukarkan eumelanine (pigmentasi kulit gelap, coklat, kuning sawa matang) kepada phaeomelanin (pigmentasi kulit putih kemerahan) 
Merawat masalah kulit (jerawat & jeragat) 
Melambatkan penuaan (berfungsi sebagai agen anti-oksidan dan juga anti-penuaan)
Membantu meningkatkan kekuatan dan sistem imunisasi badan
Merawat masalah rambut gugur
Melawan pengedaran pengoksidaan lemak dalam saluran darah,termasuk kolestrol
Merawat masalah ketagihan rokok (Menyahtoksin nakotin) 
Menambah bilangan sperma bagi lelaki yang kekurangan bilangan sperma


fungsi L-Glutathione : 
Memutihkan kulit dengan membantu menukarkan eumelanine (pigmentasi kulit gelap, coklat, kuning sawa matang) kepada phaeomelanin (pigmentasi kulit putih kemerahan)
Merawat masalah kulit (jerawat & jeragat)
Melambatkan penuaan (berfungsi sebagai agen anti-oksidan dan juga anti-penuaan)
Membantu meningkatkan kekuatan dan sistem imunisasi badan
Merawat masalah rambut gugur
Melawan pengedaran pengoksidaan lemak dalam saluran darah,termasuk kolestrol
Merawat masalah ketagihan rokok (Menyahtoksin nakotin)
Menambah bilangan sperma bagi lelaki yang kekurangan bilangan sperma

Fungsi Vitamin C : 
Mengecutkan jerawat dan menghilangkan parut
Melembab, melicin serta mencerahkan kulit
Menganjal, menegang dan menjadikan kulit segar berseri
Mengatasi masalah kulit kering, bibir merekah dan kusam
Menjauhi demam selsema
Mengurangi masalah resdung
Sesuai untuk semua jantina ( termasuk perempuan mengandung dan menyusu badan)


Yana Samsudin pun dah amalkan Glitters By Radiglow ... Wahhhh Smakin cantik la Cik Adik manis kita nih anti....Yana merupakan Pengguna Tegar Radiglow tau... Sebab tu dia memiliki kulit yang SUPERB :D



Fungsi Biotin : 
Sangat bagus & Baik unt Pertumbuhan rambut 
Menguatkan Folikel Rambut
Mengurangkan Keguguran Rambut
Ia juga membantu mendapatkan kulit yang kekal sihat
Mempercepatkan proses penyembuhan kulit.
Menguatkan Kuku
Membantu merawat penyakit Canser (Otak , Payudara , Colorectal & Linfoma)
Merawat penyakit Diabetik , Jantung pesakit yg mengalami gangguan Neurologi
Mempercepatkan proses Penyembuhan Luka
Kekurangan BIOTIN dalam tubuh akan mengakibatkan 
★ Conjunctivitis
★ Eczema
★ Ichthyosis
★ Leiner Disease
Fungsi L-Argininie : 


Meningkatkan aliran darah
Membantu menurunkan tekanan darah
Meningkatkan kadar Vaskular Pesakit Angin Angina
Membantu meningkatkan sistem Imun Badan
Meningkatkan Penyembukan aktif & sbagai bahan bakar lemak serta Pembentukan otot
Membantu menambah kandungan Sperma , Air Mani & Meningkatkan tahap Kesuburan Lelaki
Mengurangi risiko penyakit Jantung
Mengurangkan kadar sel tumor

Fungsi Seaweed Extract : 
Ini merupakan "Bahan Utama" dalam Glitters By Radiglow iaitu Extract daripada Rumpai Laut (Seaweed) 
Membantu mengurangkan Selulit
Membantu melegakan batuk
Menghilankan rasa lesu , tidak bermaya
Mencegah penyakit Cancer & Asthma
Mengatasi masalah Sakit Perut , Sakit Kepala, Gangguan Menstrual (Senggugut) & mengurangkan radang.



Cara Penggunaan :
1 Box ada 4 Tube unt kegunaan slama sebulan...
Bukak tudung tiub & terus minum aje & sangat-sangat mudah... Tak perlu nak bancuh-bancuh dahh...
Rasa yang sangat enak ... Malah kalau uolls nak sedap lg.. Boleh masukkan dlm Peti Ais & esok sblom Bfast amik 1 tube & terus minum (SEMINGGU SKALI AJE YE :)
Unt effect yang SUPERB, Amik bersama dengan RADIGLOW...
Amalkan Radiglow setiap hari 2 kali sehari (2biji skali makan) + Amalkan Glitters by Radiglow Seminggu Skali dan anda akan tampil sihat dan menawan dari hari ke hari.



Harga Glitters : 
1 Box (4 Tube Kegunaan unt Sebulan) : RM140 (SM) ; RM150 (SS)
2 Box (8 Tube Kegunaan unt 2 bulan) : RM250 ; RM260 (SS)
* free pos


Harga Combo Radiglow + Glitters : 
RM280 (SM) ; RM290 (SS)
* FREE POS







GLITTERS BY RADIGLOW
Harga Glitters : 
1 Box (4 Tube Kegunaan unt Sebulan)
 RM140 (SM) / RM150 (SS)
2 Box (8 Tube Kegunaan unt 2 bulan) 
RM250 (SM)  / RM260 (SS)
* free pos*



Harga Combo Radiglow + Glitters : 
RM280 (SM) ; RM290 (SS)
* FREE POS





SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com









MOLLY DOLL FOUNDATION

Salam dan hey semua...


Sebelum ni shida pernah post tentang entry mengenai KLIK SINI ,tapi kini MOLLY DOLL berwajah baru dan memiliki 2 jenis tone mengikut jenis kulit...
seperti mana yang kita ketahui, kulit malaysia merangkumi sawa matang dan kuning langsat. Molly Doll sangat sesuai untuk wanita yang ingin kelihatan cantik dan jelita.

MOLLY DOLL FOUNDATION (NEW PACKING)
Kenapa memilih MOLLY BABY DOLL?
Molly Baby Doll bukan sekadar foundation biasa tetapi dalam masa sama Molly bertindak sebagai merawat masalah kulit seperti jerawat,jeragat,parut  dan kulit kusam

Ramai cust yang whatsapp/pm/sms shida bagi tahu sudah banyak guna foundation pelbagai brand tetapi tidak kekal lama, kulit cepat berminyak, merekah dan mudah cair. Tapi jangan risau Molly Baby Doll adalah foundation yang kekal sehingga uolls rasa sayang nak pergi cuci... hihihi

Dengan bb doll anda tidak perlu risau lagi, dengan formulasi baru iaitu pertambahan collagen dan almond oil serta mempunyai SPF50++ dapat membantu anda menyelesaikan masalah kulit anda. Ia bukan sahaja menegangkan kulit, malah menjaga kulit dari sinaran uv yg boleh merosakkan kulit yang menyebabkan kusam,berminyak,tidak sekata, tompok hitam serta berjerawat. Ianya sesuai digunakan oleh pelbagai jenis kulit termasuk kulit sensetif. Struktur cream yg padat, dapat memberi kesan solekan yg tahan lama serta menutup hampir seluruh cela.

Ianya bukan sekadar cream biasa yg hanya utk solekan semata-mata, ia sesuai utk kegunaan harian serta tahan sehingga 18jam dan mampu merawat kulit secara konsisten. Satu bekas tahan sehingga 3 – 4 bulan mengikut kekerapan guna. Ia juga mempunyai dua pilihan warna iaitu utk kulit cerah serta gelap.


WAJAH BARU MOLLY BB DOLL CREAM KEGEMARAN RAMAI !!
BB CREAM anda berminyak, bercapuk, tidak tahan lama dan merekah?
Bertukar lah kepada MOLLY BB DOLL hari ini..
Kini formulasi diperbaharui dengan pertambahan kolagen dan minyak badam, ia bukan sahaja menutup cela dan parut, tapi membantu menghalus, menyemaratakan tona malah mampu meremajakan semula kulit si pemakai!



KEISTIMEWAAN MOLLY BB DOLL CREAM :
~ Tidak berminyak dan tahan sehingga 18 jam!
~ Semua dalam satu krim. Tidak perlu lagi pelembab, krim jerawat, pelindung UV dan krim pencerah lain untuk wajah
~ Penambahan KOLAGEN membantu kulit anjal dan tegang sentiasa.
~ Mengandungi GLUTATHIONE untuk mencerahkan kulit
~ Bertekstur halus. Hanya sedikit calitan mampu menyamaratakan tona kulit, dan tampil segar bermaya.
~ Mengekalkan kelembapan kulit yang optimum, mengurangi minyak, jerawat, parut dan kesan penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat.
~ Meningkatkan keanjalan kulit, mengurangi lingkaran gelap dan kantung di bawah mata.
~ Tampil cantik hanya dengan 1 minit.
~ Anti rekahan dan anti penuaan.
~ Tidak perlu pakai bedak untuk kesan glowing.
~ Membantu mengecilkan pori-pori terbuka dan merawat tekstur kulit.
~ Wajah nampak natural tanpa makeup yg tebal.
~ Sesuai utk kegunaan harian dan makeup pengantin.
~Menjadikan kulit halus, licin dan gebu.
~ Mempunyai SPF50 untuk pelindungan UV, punca kulit rosak, kering dan kusam.


FORMULA DIPERBAHARUI DENGAN KANDUNGAN SWEET ALMOND OIL :
1. PELEMBAP
- Badam berupaya memerangkap kelembapan pada kulit dan mengekalkan kelembapan pada setiap masa.

2. ANTI-RADANG
- Minyak badam terbukti berkesan merawat alahan kulit dan keradangan. Ia turut melegakan luka-luka kecil dan jangkitan kulit lain.

3. ANTI-PENUAAN
- Minyak badam mengandungi vitamin yang membantu melambatkan kemunculan kedut dan merawat kesan hitam di bawah mata.

4. PERLINDUNGAN UV MATAHARI
- Sinar ultraungu yang berbahaya menyebabkan kedutan , selaran matahari , penuaan dan kanser kulit. Minyak badam boleh membantu membaiki kerosakan disebabkan oleh pendedahan matahari .


CARA GUNA MOLLY BB DOLL CREAM :
~ Sapukan sedikit pada dahi, pipi, hidung dan dagu. Kemudian ratakan dengan span (untuk hasil terbaik gunakan span basah). Boleh digunakan tanpa bedak untuk kesan glowing. Tak perlu gunakan krim lain seperti toner atau sebagainya. Jimat, cepat dan memudahkan.
~ Cuci dengan span basah atau mekap removal untuk membersihkan wajah.


Cara penggunaan:
~~Sapu bb doll cream pada dahi, pipi, dagu, leher dan bawah mata. Basahkan span dan lembapkan lalu ratakan seluruh wajah.Untuk kesan glow tidak perlu guna bedak, untuk kesan gebu sila guna bersama bedak dgn cara basahkan span bedak, sapu sedikit bedak dan dap dap kan pada wajah.


Tips:
** Bolehkah MOLLY BB DOLL di pakai bersama produk lain?
- Ya anda boleh menggunakan sebarang skincare, toner, serum, pelembab atau sebagainya yang sedia ada. Caranya : Sila guna krim / skincare anda terlebih dahulu mengikut aturan yang sesuai, kemudian selepas 3 minit baru anda sapukan MOLLY BB DOLL CREAM.

** Untuk mereka yang kerap berada di bawah cahaya matahari atau dalam hawa dingin (air-cond), pemakaian Dolly BB Doll akan membuatkan wajah anda tampil lebih glowing. Ia mengelakkan kulit kering. Untuk kulit berminyak, lebih cantik jika anda pakai Dolly BB Doll sebelum berbedak/mekap.kerana kulit tampak halus dan gebu.



Mengandungi bahan tambahan istimewa iaitu SWEET ALMOND OIL:

Kelebihan almond oil (minyak badam):
1. Moisturizing
Badam mempunyai cara utk memerangkap kelembapan pada kulit dan mengekalkan kelembapan pada setiap masa.

2. Anti- radang
Minyak ini juga telah terbukti mempunyai kesan pada orang yg mempunyai alahan kulit dan keradangan. Ia mempunyai kedua-dua keupayaan untuk melegakan serta merawat alahan kulit . Luka-luka kecil , kulit luka, dan jangkitan kulit lain juga boleh dirawat dengan menggunakan minyak badam.

3. Mengurangkan Kedutan dan menghilangkan eye bag.
Minyak badam mengandungi vitamin yang membantu ia melambatkan kemunculan kedut dan merawat kesan hitam bawah mata.

4. Perlindungan dari matahari
Sinar ultraungu yang berbahaya menyebabkan kedutan , selaran matahari , penuaan dan kanser kulit. Minyak badam boleh membantu membaiki kerosakan disebabkan oleh pendedahan matahari .





Siapa yg boleh menggunakan bb doll cream?
-Remaja dan dewasa.kanak-kanak berumur 12tahun ke bawah tidak di galakkan kerana faktor kulit yg masih muda.
-Jurusolek pengantin atau apa-apa sahaja yg berkenaan dengan solekan. Selain dapat mencantikkan wajah ia juga memberi perlindungan kepada kulit.
- Orang yang mempunyai masalah penuaan, jerawat, jeragat, kulit kusam, parut dan pori terbuka. Formula di dalam bb doll cream dapat membantu mengatasi masalah tersebut.

Bolehkan bb doll cream di pakai bersama cream lain?
-Ya boleh, jika anda ada menggunakan sebarang skincare,toner atau sebagainya boleh di pakai bersama bb doll cream. Caranya: sila guna cream/skincare/toner anda terlebih dahulu, selepas 3 minit baru anda apply bb doll cream.

Boleh tak jika digunakan oleh seorang yg bekerja di bawah pancaran matahari?
-Ya boleh, kerana bb doll cream mempunyai spf50 yang bertindak sebagai pelindung UV dan dapat mengelakkan kulit anda sunburn. Selain itu, terbaru kami kami telah menformulasikan dgn bahan yg baik iaitu glutathione iaitu untuk mencerahkan kulit wajah. Selain di gunakan utk solekan, ia juga bertindak sebagai perawatan.


Boleh di guna ketika solat?
-Seeloknya cuci sebersihnya kerana dalam solat kita perlu bersih dari sebarang cream.

Waktu yg sesuai utk guna bb doll cream:
-Bila-bila masa d mana jua kecuali waktu tidur. Kerana bb cream lebih sesuai di guna utk solekan.

Bagaimana cara nak cuci?
-Sebaiknya gunakan makeup remover atau tisu basah kerana bb cream mempunyai tekstur yg agak pekat, jadi anda boleh menanggalkannya seperti yang di nyatakan.



Ada berapa color bb doll cream dan kulit yg macam mana sesuai utk guna?
- Bb doll cream mempunyai 2 color iaitu 1 untuk kulit cerah dan 1 lagi utk kulit gelap. Jika anda berkulit cerah spt cina, kulit sawo matang, kuning langsat serta sederhana anda boleh gunakan soft light. Jika anda mempunyai kulit sawo matang atau gelap boleh gunakan sweet beige.
- Kulit yg kering/berminyak/sensetif boleh menggunakannya

cara pemilihan code untuk MOLLY BABY DOLL, bagi kulit yang agak cerah disarankan memakai kod 1 supaya lebih sekata dan natural mengikut warna kulit, mankala yang memiliki kulit berwarna gelap disarankan memakai kod 2 supaya lebih seiing dengan warna kulit...combinasi yang cantik bila memakai, kalau kulit gelap dan memakai kod 1 nanti kulit dah macam rupa opera cina.... :)


TESTIMONIA MOLLY BABY DOLL FOUNDATION







MOLLY DOLL FOUNDATION 
(NEW PACKING)
RM55 (SM) / RM60 (SS)
* FREE POS
* 10 GRAM / PACK




SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com