Thursday

SALE!SALE!

Salam semua....


Insyallah esok shida akan buat harga sales!
dah lama tak buat harga best dan gila-gila.....

korang jangan lepaskan peluang keemasan ni taw....mesti uolls meleleh dengan harga ni!
ayat tak boleh bla...haha


sesiapa yang ada masalah tentang produk boleh rujuk dengan shida tapi kalau ada masalah produk then beli tempat lain...SOORRYYY! tiada layanan, kalau rasa was-was jangan beli, dah beli then was-was lepas tue merepek bagai tanya macam mana nak buat kalau dapat fake so apa yang shida boleh buat??
of course la shida akan cakap... "pergi kedai tue balik then tanya ori atau tak atau pulang barang tue balik, senang"

sekadar peringatan masing-masing...
shida pon cari rezeki juga, tolong respect each other...kalau beli dengan shida then ada masalah so shida akan bertanggungjawab tapi bila dah beli ngan orang lain mintak ganti rugi dengan shida so wajar ke?
kadang-kadang sedih dengan manusia macam ni....

shida tak mintak macam-macam tapi shida mintak cuma "respect" shida sebagai penjual....sekadar nak tanya ori atau tak better korang rujuk tempat kat uolls beli dan tanya "akak ni ori ke?apa bukti?" sebagai pengguna kita ada hak untuk dapatkan kebenaran.....sebab golongan yang terlalu suka bertanya ni lah yang menyebabkan shida terlalu banyak miss whatsapp dan sms dari cust yang serious buyer....

sesiapa yang beli dengan shida sahaja akan mendapat feback dan respone....kalau beli dengan orang lain atau tempat lain, shida tak dapat tolong, sila rujuk pada penjual tu sendiri...maaf sangat-sangat sebab dah banyak shida luangkan masa pada orang macam ni sampai cust shida sendiri pun tak dapat nak bagi feback dan respone yang best-best.....


ok sekadar perkongsian buat semua yang shida sayangi....

tadaaa......







AURA WHITE STEMCELL COLLEGEN

Salam dan hey semua......


Entry hari ni shida nak cerita sedikit tentang AURA WHITE STEMCELL COLLEGEN, ramai yang belum tahu tentang keberkesanan produk ni...

ye AURA WHITE STEMCELL COLLEGEN memang mahal dari aura white 900000mg, tapi sebab apa?
aw stem cell berat MG ialah 1.5juta MG manakala aw collegen baru 900k MG....
kesan aw stemcell seawal 7hari berbanding dengan aw 900000mg seawal 14hari keatas....

untuk mendapatkan kesan yang lebih maximum, uolls tak boleh tertumpu pada 1 jar sahaja...
minimim untuk dapat kesan yang lebih cantik biarlah pengambilan sebanyak 3jar keatas....kalau dah minum 1jar then stop memang kesan tue tak akan berpanjangan, kalau boleh kita nak cantik biarlah berpanjangan dan kekal dalam diri ni...setiap manusia hormon yang ada dalam diri sangat berbeza, ada setengah dapat kesan seawal 7 hari dan ada yang dapat kesan selepas sebulan, semua tu bergantung pada hormon seseorang...memang betul minum 1 jar akan dapat kesan, tapi kesan yang kita dapat bukanlah tiba-tiba terus cerah seperti mat salleh...tapi cerah secara berperingkat peringkat la...

contoh macam cust yang kat atas tue, pengambilan sampai jar ke-9, baru dapat kesan yang bagus!syukur alhamdullilah...akhirnya peroleh kulit yang cantik dan menawan, shida pulak pengambilan sampai jar yang ke-4 then shida stop...kulit pon makin cantik dan glowwww.... *puji diri...hehehe*


pengacara TV pon pakai aura white, so uolls apa tunggu lagi?berubah la dari sekarang...hehe

Kebaikan AURAWHITE STEMCELL SPECIAL EDITION
+ Kesan seawal 7 hari.
+ Dengan 15x Premium Stemcell
+ Pencerahan kulit lebih pantas
+ Kulit lebih anjal dan gebu 
+ Mengaktifkan penghasilan kolagen
+ Anti Penuaan
+ Meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan
+ Mengatasi masalah kulit seperti jerawat,
pigmentasi & melasma.
+ Mengurangkan kedutan & garis halus 
pada wajah.
+ 60% kulit lebih lembap
+ Membantu masalah kulit
+ Mengatasi masalah keguguran rambut 
+ Mengurangkan parut & tompok hitam
+ Mengurangkan cellulite
+ Mengurangkan rekahan pada tumit
+ Mengurangkan stretchmark
+ Melembapkan bibir yang kering
+ Detoxifikasi toksin dalam badan
+ Atasi masalah sakit sendi
+ Menguatkan tulang
+ Menurunkan kadar kolestrol
+ Memberi tenaga & meningkatkan stamina
+ Meningkat pegeluran susu ibu
+ Sesuai untuk lelaki dan wanita



aurawhite ni boleh diambil oleh sesiapa sahaja tak kisah la uolls ni lelaki pun, kalau perempuan memang digalakkan ambik erk!hehe
tiada perbezaan jantina, malah tiada beza umur...semua golongan boleh minum ni, bermakna budak usia 12tahun boleh minum....sekiranya uolls mengandung pastikan kandungan tersebut mencecah 5bulan keatas, kalau tengah BF baby pun boleh minum aurawhite ni juga....
aw tidak boleh minum ketika uolls berada dalam keadaan datang bulan "period" atau pun sedang berpantang, harap sangat jangan minum time ni taw!


tadaaa...

Pink : aurawhite stem cell collegen, 15x stem cell buah...boleh diambil pelbagai kategori jantina dan umur
refer link ni : KLIK SINI
Biru : aurawhite men turbo...yang ni khas untuk lelaki sahaja!selain dari jantina tu tak boleh ambik yer,  aw men turbo ni lebih focus kepada penambahan tenaga lelaki yang kuat bekerja...elok sangat makan ni
refer link ni : KLIK SINI


AURA WHITE STEMCELL COLLEGEN
RM180sm/RM190ss
*free postage*



AURA MEN TURBO COLLAGEN
Harga Asal :RM180.00
Harga Promotion :
RM160.00 (SM) / RM170.00 (SS)


free postage


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com





















Tuesday

KAYLENA BEAUTE BY LEUNIEY NATASHA

Salam dan hey semua....



KAYLENA BEAUTE' 5 IN 1 SET,Ini dirumus khas dengan ekstrak ROSE HIP OIL,ROSE HIP
OIL telah membantu berjuta-juta orang mengatasi masalah kulit mereka.

Baru atau lama,parut ,lekuk dan lain-lain kecacatan pada kulit dapat disembuhkan
dengan segera oleh minyak yang membaik pulih yang semula jadi ini. Produk kami ini
dirumuskan khas dengan pati2 buahan dan ekstrak2 essential oil dari bahan alami yang
dapat membantu membaiki sel2 kulit anda dari dalam.


Ramuan utama didalam Kaylena Beaute' By Leuniey Natasha ialah rosehip oil antara fungsi
rosehip oil ialah:
1) merawat parut, termasuk parut jerwat dan kesan parut lama
ekzema.
2) menghidrasi kulit yang kekeringan agar kulit kelihatan moist
3) membaiki sel kulit yang rosak(merawat dari dalam secara semulajad)i.
4)mengurangkan kedut
5) merawat kulit matang dan penuan dan juga merawat
kesan kulit terbakar, dan kesan kulit terkena selaran matahari (sunburn).



Produk kami ini sesuai untuk;
SEMUA JENIS KULIT SEMUA JENIS MASALAH KULIT SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT
UMUR (remaja-berumur)
TANPA PENGGELUPASAN & BERKESAN DALAM MASA 2-3MINGGU
(*tergantung jenis kulit&hormon anda)

Produk kami ini terutamanya dapat membantu kulit dari segi.
- MASALAH TONA TIDAK SEKATA
- MENGATASI &MENYEBUHKAN MASALAH JERAWAT
- MEMUDARKAN PIGMENTASI -MENGATASI MASALAH PENUAAN KULIT 
- MEMBANTU MENGHIDRATKAN SEMULA KULIT ANDA DARI DALAM
-MENGURANGKAN KESAN TANDA REKAHAN & PORI TERBUKA -DAN ETC


KAYLENA BEAUTE' 5 IN 1 SET (1set blh tahan 1-2bulan)
-2 IN 1 GEL CLEANSER 30ML 
-ACTIVATING TONER 30ML 
-TREATMENT MOISTURISER 15GM 
-NIGHT CREAM 15GM 
-DAY CREAM spf30++ 15GM 



CARA GUNA KAYLENA BEAUTE' 5 IN 1 SET 




KANDUNGAN KAYLENA BEAUTE' 5 IN 1 SET 






Kaylena adalah natural skin care 100% organic

ALHAMDULILLAH TANPA RAGU2 WAS2 LAGI UNTUK PARA PENGGUNA KAYLENA 
BEAUTE' DISINI KAMI BUKTIKAN NO2 NOT DARI KEMENTERIAN KESIHATAN 
MALAYSIA. PRODUK KAMI LULUS 




by leuniey natasha:Sebelum menggunakan Kaylena Beaute' leuniey skin leuniey
mmg dah okay,tapi bila preggy hormon tak stabil, kulit jadi kering,kusam,pimples
kecik2 kat dahi ,tapi leuniey tak pakai apa2 pun skincare disebabkan atas nasihat
yg pakar pada awal preggy tak elok pakai skincare ,alhamdulillah takde lah
terok sgt perubahan hormon tu,selepas 5bulan preggy leuniey try sample
skincare dari production memandangkan dah lama nak buat beauty product sendiri ,
so leuniey cuba tanya kepada yg pakar adalah elok atau boleh pakai skincare pada
kandungan 5bulan, dah boleh pakai tapi secara nipis2, so leuniey try pakai lah ,
alhamdulillah dengan izinNYA kulit leuniey lebih elok dari sebelum ni. Now dah
ramai yg telah mencuba dan ramai testimoni kami telah membuktikan yang Kaylena
Beaute' salah satu skincare yg boleh menyelesaikan semua masalah kulit muka .Alhamdulillah.



By @frhnfafa Hyeee korang!!! Okay cop2, nak mintak korang bace jap jeee kita nak cerita ni. Hehe. 
Ni testimoni kita, kita sendiri pun pakai tau produk Kaylena Beaute' ni. Yg gmbar before tu dah start pakai
dlm 3-4 hari mcmtu. Yg after tu gmbar harini, which is tak smpai dlm masa 2 minggu pun kita pakai. 
Seriously nampak kan improvement? Ni takda edit2 gmbar pun tau, camera360 pun tak. Heee. 
Before this kita mmg takda pakai apa2 skin care product pun. Tu yg mula2 pakai naik sikit laaa, 
tp kejap jeee lepastu skrg getting better dah pun. And seriously produk ni best sgt!!! Gmbar after 
tu mmg takda tepek apa2 pun, foundation ke compact powder ke bedak semua takkk. Best kan?
Takpayah susah2, cuma pakai day cream from Kaylena Beaute' sahaja. So korang apa tunggu lagi, 
jom try Kaylena Beaute' Natural Skin Care by @leunieynatasha. Dia sendiri pun pakai produk ni tauuu.









Magic!!!! Kaylena Beaute' TERNYATA BERKESAN UNTUK MASALAH JERAWAT!
insyaallah dengan kesabaran dan semangat akak cantik ni Alhamdulillah beliau berjaya
mendapat kulit yg cantik dan sembuh dari masalah jerawat yang degil. 


KAYLENA BEAUTE BY LEUNIEY NATASHA
RM180sM / RM190ss
*free postage*



SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com



























D HERBS SHAMPOO SUPER LEBAT

Salam dan hey semua.....




Super lebat shampoo dirumuskan khas daripada 100% herba yg diperkaya dengan vitamin dan protein untuk kesuburan dan mempercepatkan pertumbuhan rambut,khusus bagi masalah rambut bercabang,kering,gugur dan kelemur dapat diatasi.
Untuk kesan berganda gunakan bersama Super Lebat Cream untuk kekal hitam,gelap dan harum.Sesuai untuk semua jenis rambut kering,normal dan berminyak dan boleh digunakan oleh lelaki atau pun perempuan.

Untuk kesan berganda gunakan bersama  Krim Super Lebat keluaran D’Herbs untuk kekal hitam, gelap dan harum.



KEGUNAAN SHAMPOO SUPER LEBAT D’HERBS :

1. Menghasilkan melanin yang mengekalkan rambut asli kehitam-hitaman tanpa perlu diwarnakan.

2. Sesuai digunakan sebagai shampoo harian rambut agar kekal segar dan bersinar selepas mandi.

3. Membekalkan oksigen yang mencukupi bagi mempercepatkan pertumbuhan dan mengguatkan akar rambut agar tidak mudah putus.

4. Mengatasi masalah rambut gugur, beruban, kelemumur dan melebatkan rambut.

5. Sesuai digunakan oleh lelaki mahupun wanita.





Ramuan Herba Asli Tradisi Melayu Turun Temurun.Super Lebat Cream dirumuskan khas daripada 100% herba yang diperkaya dengan vitamin dan protein untuk kesuburan dan mempercepatkan pertumbuhan rambut. Selain daripada itu masalah seperti rambut bercabang, kering, gugur dan kelemumur juga dapat diatasi. Ia sesuai digunakan oleh semua lelaki dan juga wanita. Ia juga halal dan selamat digunakan.

Menghasilkan melamin yang mengekalkan rambut asli kehitam-hitaman tanpa perlu diwarnakan
Kebaikan :
Sesuai digunakansebagai krim harian rambut agar kekal segar dan bersinar
Membekalkan oksigen yang mencukupi bagi mempercepatkan pertumbuhan dan menguatkan akar rambut agar tidak mudah putus.
Mengatasi masalah rambut gugur, melebatkan rambut dan kelemumur
PEWARNA RAMBUT HITAM



Cara Guna
Guna pelindung tangan, bahu / leher dan telinga untuk melindungi kulit dan pakaian anda.
Picit dikepala dan gumurkan keseluruh rambut/kepala (elakkan dari terkena kulit kepala)
Biarkan rambut selama 30-45 minit (bergantung kepada keadaan rambut) dan gunakan pelindung rambut untuk menutupi rambut.
Selepas masa yang ditetapkan, bilas rambut dua atau tiga kali bagi memastikan seluruh rambut dan akar rambut bersih dan mendapat hasil warna yang di inginkan.
Jauhi daripada kanak-kanak.
Lebihan pewarna rambut yang dicampurkan tadi tidak boleh digunakan kembali.



D HERBS SHAMPOO SUPER LEBAT
RM25sm / RM30ss
KANDUNGAN : 180ml





SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com














D'HERBS JUS PERAWAN GOLD

Salam dan hey semua....


D'HERBS JUS PERAWAN GOLD merupakan minuman untuk kaum hawa sahaja...
Membekalkan kebaikan dari segi luaran dan dalaman wanita, terutamanya untuk wanita yang mengalami masalah seperti keputihan, putaran haid serta mengindamkan cahaya mata... insyallah, dengan mengamalkan minuman juice ini segalanya akan menjadi lebih sempurna....

Khasiat Juice Perawan D’Herbs :
1) Membantu merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur.
2) Membantu menaikkan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok & anjal.
3) Membantu menyuburkan rahim & peranakkan wanita ( baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat).
4) Membantu menegang & mencerahkan kulit.
5) Membantu melambatkan proses monopous.
6) Membantu memberikan tenaga dalaman wanita.
7) Membantu meningkatkan sistem imunisasi.
8) Membantu mengurangkan senggugut.
9) Membantu menambahkan keinginan seksual wanita & mengeratkan hubungan suami isteri
10) Sesuai untuk gadis & wanita yang sudah berumahtangga.



Kandungan Juice Perawan D’Herbs : Kacip Fatimah, Manjakani, Pueraria Mirifica, Acai Berry, Kurma, Madu, Roselle, Delima, Kolagen & Air Bertapis.



Cara penggunaan Juice Perawan D’Herbs :
1) Ambil 2 sudu setiap pagi & malam. Minum banyak air putih.
2) Tidak digalakkan bagi wanita yang sedang mengandung & ketika dalam haid.
3) Simpan di tempat sejuk selepas dibuka.


Jus Perawan Gold D’herbs memang mantap. Kalau nak hitung jumlah produk kesihatan dalam wanita ni memang tak terkiralah kan. Tapi amat-amat berbezalah produk Jus Perawan Gold D’herbs ni. Inilah satu-satunya produk yang amat berpatutan harga tetapi memberi impak yang amat luarbiasa. Cubalah, rasailah bagaimana kebahagiaan sama seperti anda mula-mula berkahwin dahulu, kulit tengan, cantik semua bergetah lagi..


Rahsia Jus Perawan Gold D’herb
Membaiki sistem kitaran haid dan masalah lendiran keputihan yang teruk.
Menonjolkan kemontokan dibahagian pinggul  dan payudara.
Amat-amat terbaik bagi mereka yang sukar mendapat zuriat.
Menganjalkan kulit serta mencerahkannya.
Menunda hayat kewanitaan iaitu monopous.
Memperbaiki tenaga dalaman kaum hawa.
Memperbaiki sistem imun didalam badan.
Tiada lagi senggugut.
Meningkatkan keinginan seks dalaman wanita.



Ramuan Rahsia dan Fungsi didalam Jus Perawan Gold D’herbs
Kacip Fatimah umum mengetahui ianya amat baik bagi dalaman wanita, fungsi sensual dan seksual wanita akan bertambah baik serta memudahkan mendapat zuriat.
Manjakani berfungsi mengetatkan bahagian sulit wanita yang sudah kendur selepas bersalin atau faktor usia.
Pueraria Mirifica ramuan ajaib yang memontokkan bahagian payudara dan pinggul wanita. Agen antikanser didalamnya ini juga terbaik menangani masalah kenser payudara
Acai Berry mengandungi bahan antioksida yang tinggi.
Madu Asli berfungsi membauiki sistem badan, menjana sumber tenaga badan, dan membaiki tenaga batin.
Roselle terbukti sebagai ajen awet muda dan menghindar penyakit kronik dari radiasi sekeliling.
Delima berkhasiat memperbaiki fungsi jantung agar berfungsi secara efektif. Delima juga merawat masalah jantung.
Kolagen dapat menganjalkan kulit dan mengembalikan kejelitaan wajah.



Testimoni Pengguna Jus Perawan

Puan Salmah
Masalah kelesuan dan pucat, senggugut, keputihan & datang bulan tidak teratur tiada lagi setelah menggunakan produk ini malah suami memuji servis saya seperti malam pertama kami.


**
Cik Linda-Pahang
Sebelum meminum minuman kecantikan Jus Perawan. Wajah saya agak pucat dan tidak berseri walaupun menggunakan make up. Namun selepas mengamalkan minuman kesihatan Jus Perawan ini, Kulit saya kelihatan berseri dari dalam. Ia telah mengembalikan keyakinan saya untuk berdepan dengan pelanggan. Saya tidak perlu risau lagi tentang wajah dan penampilan saya. Terima kasih De Herbs.



Pn. Adriana-Perak

Saya telah mencuba pelbagai produk/kaedah rawatan untuk mendapatkan zuriat tetapi tidak berhasil, setelah menggunakan jus perawan dalam masa 1-2 bulan dengan izin Allah saya disahkan hamil.
Pn. Junaidah-Johor

Puan Rina – Pengacara TV

Saya kini semakin disayangi suami setelah guna Jus Perawan ini, Ia lebih rapat,mantap dan gebu sentiasa. Malah rasanya yang sedap & harga berpatutan. Anda bila lagi mahu mencubanya…saya yakin produk ini memang mujarab!



D'HERBS JUS PERAWAN GOLD
RM35sm/RM40ss


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com
















Sunday

D'HERBS JUS ARJUNA MAXX

Salam dan hey semua....


Hari ini shida nak cerita sikit tentang produk keluaran D'herbs...
D'HERBS JUS ARJUNA MAXX ialah minuman untuk lelaki sahaja, terutama pada kaum adam yang sudah berumahtangga, kalau kaum adam yang masih bujang pun sangat dialu-alukan untuk minum jus ni...

Sepertimana yaang kita ketahui, produk keluaran D'HERBS sangat dipercayai dan kita juga tahu kesan produk D'HERBS sangat bagus dan terbaik...Harga sangat berpatutan.
produk ni untuk suami yang mahukan kebahagiaan extra!extra! bersama si isteri....Jadikan hari bahagia anda bermula dari sekarang....



Minuman Herba Terhebat Khusus Untuk Lelaki
Gabungan Herba Tradisional & Makanan Sunah
~Tanpa pewarna
~Tanpa gula
~Semulajadi


14 Ramuan Terhebat! Gabungan Herba Tradisional & Makanan Sunah!
Jus Arjuna Maxx adalah minuman herba terhebat khusus untuk lelaki. Campuran herba lebih daripada 14 jenis herba dan Rempah ratus yang bermutu tinggi dan amat berkhasiat untuk kaum lelaki.

KANDUNGAN D’HERBS JUS ARJUNA MAXX
Misai Kucing
Butea Supermadu
Guarana
Madu
Ginseng
Acai Berry
Ashwagandha
Goji
Sal Palmetto
Tongkat Ali
Kismis
Habatussauda
Sarang Burung Walit
Gamat





KHASIAT JUS ARJUNA MAXX D’HERBS :
·    Mengekalkan khasiatnya sebagai makananan tambahan untuk lelaki

·     Meningkatkan stamina dan metabolisma badan.

·     Melancarkan peredaran darah dan menguatkan sistem imun badan.

·     Meningkatkan tenaga batin dan nafsu syahwat.

·     Menyembuhkan mati pucuk dan menstabilkan hormon lelaki.



CARA PENGGUNAAN JUS ARJUNA MAXX D’HERBS : 
·         Ambil 2 sudu setiap pagi & malam.  

·         Simpan di tempat dingin dan kering 

·         Pastikan bekas ditutup rapat. 

·         Jauh daripada kanak-kanak

  Berkhasiat. Bertenaga. Mantap. Hebat





D'HERBS JUS ARJUNA MAXX
RM39.90sm 
Kandungan : 260 ml




SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com













Friday

PRE WEDDING STUDIO TIPS

Salam dan hey semua.....


Seperti yang telah dijanjikan, Hari tu shida janji nak share tips "pre wedding studio" dengan uolls kan?so hari ini shida share sikit tips yang perlu uolls buat dan sediakan....

Ada sesetengah OP tidak menyediakan prop so uolls kena sediakan sendiri, ni first time shida shoot pre wedding dan first time bekerjasama dengan COLOUR PICTURE 

sebelum uolls bertindak untuk sesi snap gambar di studio...uolls kena tanya dulu dekat OP apa yang perlu oulls bawak?ada setengah OP diorang memang dah siap prop, so uolls just datang bawak badan je...benda ni penting untuk uolls prepare supaya nanti gambar uolls tak adalah bosan sangat kalau tak ada benda nak pegang...kalau korang creative boleh je buat aksi macam tumbuk-tumbuk ke?tendang-tendang ke?tampo-tampo ke....atau apa yang uolls suka la...




 ni semua antara prop yang shida siap nak bawak time tue, tapi sayang! boleh lupa nak bawak sebab dah terlalu excited nak ambik ballon hellium punya pasal... benda boleh ikut creativi uolls nak pakai prop yang jenis macam mana yang penting uolls lebih creative


chalkboard boleh dapat kat mana-mana kedai, kat populor pon ada jugak...nak lebih murah uolls boleh pergi kedai ECO (kedai rm2 jer... :) )




Dengan chalkboard uolls boleh buat macam-macam jenis design, macam gambar yang atas tue shida buat bentuk muka senyum...yang last tue shida siap lukis gambar "kami" then letak nama masing-masing...



time ni abang OP mintak "kami" bubuh tarikh tapi shida tak nak bagi tahu...hehe
biarlah rahsia....yang penting memek muka yang jenis tak tahan kena tampo jer....


Ballon ni shida beli 1 pc RM3, pada mulanya shida nak beli 7pcs je tapi tunang cakap beli la 10pcs...tapi first time shoot kan, tak taw plak lighting dia power amat...so shida syorkan korang beli la ballon yang jenis warna dia kuat sikit...jangan pakai warna yang soft macam pink or putih, nanti ilang la seri gambar tue...hehe


kami dah kekosongan idea, so kami snap bersila je....tambahan pulak kami lupa bawak prop, pakai yang mana ada je kat studio, nasib time tue ada bawak ballon and chalkboard...




 yang ada kat studio masa tue just kerusi duduk tinggi ni and yang rendah....
pandai-pandai la pelbagaikan gaya mutu keunggulan...hehe

lagi satu tentang pemilihan baju!cari baju yang lebih terang sedikit supaya kita tak tengelam dengan warna putih kat belakang tu, so bila snap nampak la gambar kita...kalau dh pakai sama dengan warna dinding nanti teraba-raba plak OP kita cari "uolls" dalam ni....hahaha




yang ni semua shoot dekat outdoor, so pemikiran dan idea lebih luas dan tak adalah terhad sangat...
sebab apa?
pemandangan yang hormoni dan lebih kepada kehijauan, selain tue korang nak lompat macam kanggaru pon boleh...kalau dalam studio ada limit nak loncat atau terloncat...kalau terlebih loncat nanti terkeluar dari wallpaper putih tue so tak cantik laa...hehe

tips ni boleh digunakan untuk uolls semasa snap di studio! snap di studio sangat best sebab kalau hujan tak perlu nak risau...badan pun tak berpeluh sebab kena panas, cuma apa yang shida nak share dengan uolls...ialah prop yang perlu uolls kena bawak...sayang-lah kalau dah bayar mahal-mahal tapi tak ada perhiasan pon dekat gambar kita...hihi


ok tadaa...