Monday

ROSE TYARA FOUNDATION

As salam dan hey semua.....



Foto Faz Ghazaly.
ROSE TYARA di datangi dengan 3 jenis cream foundation yang memberi sentuhan yang memukau!
jangan lupa untuk mencuba sebab pasti akan reapeat lagi!


Antara foundation yang sangat hangat dipasaran!
★ ROSETYARA (PACK FULL) : 40 GRAM
- LILY - paling cerah - STOCK ON D WAY
- ROSE - sederhana kebanyakkn kulit org malaysia
- VIOLET - utk kulit tan/ gelap

★ ROSETYARA (PACK TRIAL) : 7 GRAM
- LILY - paling cerah - STOCK ON D WAY
- ROSE - sederhana kebanyakkn kulit org malaysia
- VIOLET - utk kulit tan/ gelap

★ ROSETYARA CC CREAM SPF 50:

★ ROSETYARA CC CREAM SPF 50 (PACK TRIAL) : 7 GRAM

★ ROSETYARA TRIAL RADIANCE LOOSE POWDER (5G)


*******************************************************

Image result for ★ ROSETYARA CC CREAM SPF 50:
★ ROSETYARA CC CREAM SPF 50
RM88


Rosetyara CC Cream ( RTccc) dikenali sebagai correct & care ialah formula ringan yang memiliki tekstur yang sangat lembut dan halus.

Konsep CC cream adalah untuk menyamarkan perbezaan kulit pada wajah, kemerahan dan hiperpigmentasi dan menambahkan bahan khas untuk mengurangi kemerahan dan memberikan nutrisi vitamin B agar wajah tampak lebih bermaya dan berseri seri.

Pemakaian yang berterusan mampu menjadikan kulit lebih halus dan gebu. Juga boleh dijadikan base makeup.

Sesuai juga dipakai oleh jejaka yang mementingkan penjagaan wajah.




★ ROSETYARA CC CREAM SPF 50 (PACK TRIAL) : 7 GRAM
RM30

selain dari pek biasa, Didatangi dengan pek trial sekiranya ada sesetengah cust yang baru hendak mencuba, atau berjinak-jinak untuk mengunakan RT CCC ini....




★ ROSETYARA (PACK FULL) : 40 GRAM

Foto Faz Ghazaly.

ROSETYARA GLOW FOUNDATION : 40GM
RM98

Mula dipasarkan mulai 1 Januari 2016 oleh syarikat RoseTyara Beauty. Sudah mendapat sambutan hangat dari penggemar mekap dan MUA (Make Up Artist)

KELEBIHAN
-Tekstur Rosetyara Glow Foundation sangat pekat.
-Rosetyara memberi litupan penuh dengan hanya satu pam sahaja.
-SPF 30 yang dapat melindungi wajah dari sinaran matahari
-Tekstur sangat ringan di wajah ( seperti tiada foundation)
-Tahan lama. ( sehingga 16 jam)
-Ianya HALAL
-Boleh dibawa solat (Ambil wudhu sebelum mekap
-Sesuai untuk semua tona kulit wanita asia
-Menjadikan wajah kelihatan glowing
-Lebih dari 500 testimoni yang berpuas hati dengan RoseTyara

Foto Faz Ghazaly.
AVAILABLE :
- LILY - paling cerah - STOCK ON D WAY
- ROSE - sederhana kebanyakkn kulit org malaysia
- VIOLET - utk kulit tan/ gelap

Foto Faz Ghazaly.
★ ROSETYARA (PACK TRIAL) : 7 GRAM
RM30

AVAILABLE :
- LILY - paling cerah - STOCK ON D WAY
- ROSE - sederhana kebanyakkn kulit org malaysia
- VIOLET - utk kulit tan/ gelap

Foto Faz Ghazaly.



ROSETYARA RADIANCE POWDER : 5GM



ROSETYARA RADIANCE POWDER : 5GM
RM30

Radiance powder akan memberikan kemasan yang sempurna kepada skin yang telah disapu foundation.

Dengan tekstur yang halus, mulus dan dihiasi "shimmer" halus, akan memberikan kesan yang sangat flawless dan glowing kepada pemakainya.

KELEBIHAN 
- Makeup akan glowing sepanjang hari.
- Memberi kesan matte yang halus dan natural
- Tahan lama
- Dapat mengawal minyak
- Tidak bercapuk
- Impak shimmer menampakkan muka berseri



Foto Faz Ghazaly.

Foto Faz Ghazaly.

Foto Faz Ghazaly.

Foto Faz Ghazaly..



Foto Faz Ghazaly.

★ ROSETYARA (PACK FULL) : 40 GRAM
RM98
AVAILABLE :
- LILY - paling cerah - STOCK ON D WAY
- ROSE - sederhana kebanyakkn kulit org malaysia
- VIOLET - utk kulit tan/ gelap

★ ROSETYARA (PACK TRIAL) : 7 GRAM
RM30
AVAILABLE :
- LILY - paling cerah - STOCK ON D WAY
- ROSE - sederhana kebanyakkn kulit org malaysia
- VIOLET - utk kulit tan/ gelap

★ ROSETYARA CC CREAM SPF 50:
RM88

★ ROSETYARA CC CREAM SPF 50 (PACK TRIAL) : 7 GRAM
 RM30

★ ROSETYARA TRIAL RADIANCE LOOSE POWDER (5G)
RM30





SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com








































BARISTA COFFEE BY AURAMEN

As salam dan hey semua..........



CITA RASA PILIHAN ☕☕☕

HANYA MEREKA YANG BERCITA RASA TINGGI SAHAJA AKAN MEMILIH AURAMEN BARISTA

✔Aroma kopi sebenar yang sungguh klasik
✔Rasa yang sungguh mengasyikkan
✔Khasiat untuk lelaki sejati
✔Pakar Rahsia Lelaki untuk Lelaki

TERBARU!!!

KINI AURAMEN BARISTA SUDAH BERADA DI PASARAN
BRO WAJIB CUBA!

↠ diadun dari biji kopi arabica terbaik dari Australia
↠ biji kopi premium grade
↠  perisa latte yang sungguh lazat dan tidak pahit 
↠  meningkatkan tenaga lelaki
↠  khusus untuk lelaki remaja hingga dewasa bagus untuk sistem penghadaman
↠  mengurangkan kelesuan pada tubuh
↠  membantu singkirkan toksin dalam badan
🔴 meneutralkan radikal bebas
🔴 meningkatkan stamina
🔴mengurangkan sakit sendi
🔴 baik untuk kulit
🔴 membuang angin
🔴 nikmat sebenar pengemar kopi




★ AURAMEN BARISTA COFFEE ★
RM39.00



SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com













































































Friday

AURAWHITE ACNOSKIN SKINCARE

As salam dan hey semua....



AURAWHITE ACNOSKIN SKINCARE : ATASI MASALAH JERAWAT TERUK & KRONIK

Image result for aurawhite acnoskin
AURAWHITE ACNOSKIN SKINCARE
↣Arghhh! kulit berjerawat merata-rata..
↣nak buat macam mana ni? 
↣macam mana nak ada kulit macam awak? 
↣bersih bebas daripada jerawat?
↣Jangan risau dear.. kami ada jalan penyelesaian nya.


Acno Skin merupakan produk terbaru keluaran Aurawhite Beauty. 
Set Acno Skin ini dapat membantu anda melawan tanda-tanda penularan jerawat di wajah anda.
Malah set Acno Skin ini juga dapat mengurangkan kesan-kesan hitam di kulit wajah dengan begitu berkesan.
Acno Skin ini sesuai digunakan oleh wanita mahupun lelaki.
DenganAcno Skin,masalah kulit yang dialami tidak akan berpanjangan lagi dan serta-merta hilang.
Acno Skin ini juga sesuai untuk kulit sensitif dan tidak akan memudaratkan lagi.
Mari kita lihat kelebihan Acno Skin

Related image
KELEBIHAN ACNO SKIN SKINCARE :-
1) Menghapuskan kesan-kesan gelap di wajah
2) Memudarkan parut-parut jerawat dan jeragat dengan berkesan
3) Melicinkan kulit wajah
4) Menyamaratakan warna kulit dengan sekata
5) Merawat masalah jerawat yang melampau dengan berkesan
6) Mengatasi masalah kulit berminyak


Related image
ACNO SKIN SKINCARE BY AURAWHITE :-
Terdiri daripada 4 ASAS perawatan.
✔Black Rice Beauty Bar.
✔Blemish Serum.
✔CC Cream SPF 35.
✔Auramagique


1) Sabun Anti Jerawat
– Sabun berubat organic membantu menghapus serta mengatasi masalah jerawat di kulit wajah.Menghapuskan serta melicinkan kembali kulit dengan bersih.Kulit anda akan kelihatan lebih segar,licin dan lebih selesa.

2) Serum Anti Jerawat
– Serum jerawat yang diformulasikan untuk kulit yang berminyak serta bermasalah.Serum anti jerawat ini digabungkan dengan serum organic untuk membantu mematikan jerawat dan acne dan baik untuk kulit yang berminyak

3) Krim Pelindung Matahari
– CC Cream yang diformulasikan dengan SPF35 membantu melembap,melicin,melindungi dan membetulkan struktur kulit

4) Krim Rawatan
– Krim rawatan ini tidak melekit dan telah dikaji oeh pakar-pakar kulit yang terpilih dan krim ini cepat meresap ke dalam kulit dengan begitu pantas.Ia melembapkan kulit wajah anda sehingga 8 jam.


Tips berkesan jika menggunakan Acno Skin!!
1) Minum banyak air masak
2) Kurangkan makanan berminyak
3) Amalkan minum Aurawhite Collagen untuk kesan berganda
4) Kurangkan pengambilan air berkarbonat dan fast food



CARA PENGGUNAAN AURAWHITE ACNO SKIN DI SIANG HARI :-
1) Ambil sabun anti jerawat serta buihkan dan ratakan ke seluruh wajah.Bilas dengan air bersih
2) Sapukan serum anti jerawat pada seluruh wajah dan biarkan ia meresap ke dalam kulit
3) Sapukan krim pelindung matahari sebagai pelindung matahari sekaligus bedak asas untuk kulit wajah


CARA PENGGUNAAN AURAWHITE ACNO SKIN DI MALAM HARI :-
1) Ambil sabun anti jerawat serta buihkan dan ratakan ke seluruh wajah.Bilas dengan air bersih
2) Sapukan serum anti jerawat pada seluruh wajah dan biarkan ia meresap ke dalam kulit
3) Sapukan krim rawatan pada malam hari sebelum tidur



TESTIMONI AURAWHITE ACNO SKIN SKINCARE :-


Image result for aurawhite acno skin



Related image

Image result for aurawhite acno skin



Related image

AURAWHITE ACNOSKIN SKINCARE
RM160sm / RM170ss
*FRE POSTAGE*





SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com


























Tuesday

AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT

As salam dan hey semua


AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT - MENYEGAR DAN MENYIHATKAN RAMBUT


Image result for AURAMEN HAIR TONIC
PENGENALAN MENGENAI APA ITU AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT
 Auramen Spray Tonik Rambut & Janggut ialah produk rambut nom.1 yang
membantu dalam menguat dan mengukuhkan akar rambut dengan baik.Selain
 itu membantu menjadikan rambut anda kelihatan lebih berkilat,berseri dan
bermaya.Menyegar di samping menyihatkan bahagian kulit kepala.

Rambut merupakan mahkota seseorang dan ianya harus dijaga kesihatannya.
Rambut sgt sensitif sekali rosak sekiranya seseorang tidak menjaga & menghargai
rambut.Namun semua tu boleh di atasi hanya dengan mengamalkan penggunaan 
produk Auramen Spray.Semburan rambut nie tengah top sekarang di pasaran 
dan tlh mencetus permintaan ramai terutama para lelaki!!.Anda bila lagi?

Image result for AURAMEN HAIR TONIC
FUNGSI/KELEBIHAN/KEBAIKAN 
AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT
Menjadikan rambut anda lebih berkilat,berseri dan bermaya.
Menyegar dan menyihatkan bahagian kulit kepala.
Mengatasi masalah botak.
Mencegah rambut gugur.
Mencegah kelemumur.
Membantu memulihkan rambut yang rosak.
Melebatkan dan menyuburkan rambut, misai (kumis) & jambang.
Menguat dan mengukuhkan akar rambut dengan baik.
Memelihara kelembapan rambut.
Memelihara kelembutan rambut.
Mengatasi masalah kegatalan pada kulit kepala.
Membantu merapikan rambut dan jambang anda.



KANDUNGAN AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT
Glycerin.
Neem Leaf.
Propylene Glycol. 
Imidazole Urea.
Sodium Benzoate.
Phenoxyethanol.
Methylisothiazolinone.
Denatured Alcohol.
Fragrance.
Hibiscus.
Aloe Vera


AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT
CARA PENGGUNAAN AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT
Semburkan pada kulit kepala atau di bahagian jambang.
Kemudian lakukan urutan pada kulit kepala 2 kali sehari pagi dan 
malam setelah pemakaian.
Dalam daripada itu ia juga diperkaya dengan vitamin yang baik
 untuk menyihatkan rambut.



TIPS PENJAGAAN RAMBUT
Elakkan pengambilan makanan ringan.
Perbanyakkan makan makanan yang sihat.
Selalu sikat rambut untuk penjagaan struktur rambut.
Amalkan penggunaan pelembab rambut.
Jangan terlalu banyak pakai minyak rambut.
Sentiasa shampoo dan perapi rambut.
Amalkan membersih rambut dengan menggunakan air perahan 
limau nipis pada kulit kepala.
Amalkan penggunaan shampoo anti gugur sekali seminggu.



KELULUSAN KEMENTERIAN  KESIHATAN MALAYSIA(KKM)
Auramen Spray Tonik Rambut & Janggut produk 100% Original 
dijamin HALAL dan disahkan KKM !!.




Image result for AURAMEN HAIR TONIC

Image result for AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT

AURAMEN SPRAY TONIK RAMBUT & JANGGUT
RM60sm / RM65ss



SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com







































AURAMEN SERUM

As salam dan hey semua


Auramen Serum For Men ialah serum yang dapat mengecutkan jerawat dan 
rawatan kulit yang bermasalah. Kesan akan nampak dalam masa 7 hari dan ada
 jerawat akan kecut dalam masa 24 jam selepas guna serum ini. Produk ini khas 
untuk mereka yang ada masalah kulit seperti jerawat tanpa
 meninggalkan kesan sampingan.

Image result for AURAMEN SERUM
Setelah mendapat permintaan hangat auramensoap kali ini pihak Auramen mengeluarkan edisi terhad Auramen serum yang dapat mengecutkan jerawat dan rawatan kulit yang bermasalah. 


FUNGSI/KELEBIHAN/MANFAAT/KEBAIKAN
AURAMEN 
Mengecutkan jerawat
Menghilangkan kesan parut jerawat
Mengurangkan masalah kulit berminyak
Mencerahkan kulit
Sesuai dengan semua jenis kulit
Kesan yang cepat
Menutup liang-liang pori kulit
Menjadikan kulit kembali normal
Melindungi kulit dari sinaran UV pada waktu siang


Image result for AURAMEN SERUM
KANDUNGAN BAHAN-BAHAN
AURAMEN 
Bahan berkualiti yang boleh menyelesaikan masalah kulit
 seperti jerawat tanpa meninggalkan kesan sampingan



CARA PENGAMBILAN/CARA PENGGUNAAN
AURAMEN 
Basuh muka dengan sabun muka Auramen 2 kali sehari pagi dan malam.
Selepas cuci muka, letakkan serum ini di bahagian permukaan
 muka yang ada jerawat.

Image result for AURAMEN SERUM
CARA PENGGUNAAN AURAMEN SERUM
Hanya cuci muka 2x sehari pagi dan malam dan selepas itu letak kan sedikit Auramen serum ke seluruh muka serta letak krim muka, anda akan dapat rasai perbezaan selepas guna masalah kulit dapat di kurangkan .
.


Image result for AURAMEN SERUM
AURAMEN SERUM
RM40 sm / RM45 ss




SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com




















Thursday

DIANZ VITAMILK BOOSTER

As salam dan hey semua......


DIANZ VITAMILK BOOSTER


Mengalami masalah susu badan tiada?? 
Stress sebab susu kurang?? Susu tak pekat?? 
Jom cuba DIANZ VITAMILK BOOSTER!!
Pastinya selepas mencuba,,anda akan merasakan perubahan yang sangat ketara!! 


KANDUNGAN BAHAN UTAMA DIANZ VITAMILK BOOSTER

OMEGA 3
✔ Adalah penting untuk pembinaan otak dan minda bayi

KOLAGEN IKAN
✔ Dapat membantu mengekalkan ketegangan kulit wanita yang hamil
Membantu mengurangkan rekahan kulit

APRICOT DAN DELIMA
✔ Memberi antioksidan yang secukupnya kepada wanita hamil dan para ibu untuk kelihatan bertenaga

MADU
✔ Dapat meningkatkan pergerakan usus dan meningkatkan selera makan



FUNGSI UTAMA DIANZ VITAMILK BOOSTER

✔ Meningkatkan pengeluaran susu badan
✔ Menambahkan tenaga
✔ Menguatkan rahim
✔ Menegangkan payudara dan punggung
✔ Kulit menjadi lembut
✔ Muka berseri dan 'pinky'
✔ Awet muda
✔ Menyihatkan badan dan dijauhkan penyakit



SIAPA YANG PERLU CUBA DIANZ VITAMILK BOOSTER

✔ Wanita yang merancang untuk hamil
✔ Wanita mengandung
✔ Wanita yang sedang berpantang
✔ Wanita yang menyusukan anak



KEBAIKAN UNTUK WANITA YANG BERSEDIA UNTUK MENDAPAT ZURIAT

✔ Bersedia untuk mempunyai tubuh yang baik untuk hamil
✔ Mengekalkan keseimbangan hormon ketika mengandung
✔ Menguatkan rahim


KEBAIKAN UNTUK IBU YANG MENGANDUNG DAN MENYUSUKAN BAYI

✔ Meningkatkan pengeluaran susu ibu 2 kali ganda
✔ Membekalkan keseimbangan nutrisi kepada wanita yang bersedia untuk melahirkan anak
✔ Membekalkan tenaga kepada wanita yang sedang hamil
✔ Menambahkan pengeluaran susu ibu
✔ Memberi keseimbangan nutrisi kepada ibu dan bayi



CARA PENGAMBILAN DIANZ VITAMILK BOOSTER

✔ 1 sachet sehari selepas makan pagi
✔ Sekotak 30 sachet untuk sebulan, berperisa vanilla
✔ Koyak dan tuang di dalam mulut tanpa perlu dibancuh
✔ Jika peningkatan pengeluaran susu menjadi terlalu banyak, amalkan selang sehari
✔ Boleh dimakan bersama DIANZ VITAMIN C tetapi di ambil di waktu malam
✔ Minum air putih sekurang-kurangnya 3 liter sehari

NOTED : Elak waktu pengambilan ubat-ubatan/jamu dengan dianz vitamilk dalam masa yang sama. Jarakkan sekurang-kurangnya 2 jam untuk proses penghadaman lebih baik




Q & A DIANZ VITAMILK BOOSTER

Q : Cara pengambilan Dianz Vitamilk Booster?
A : 1 sachet selepas sarapan, jika cik B bengkak, makan selang sehari (bila perlu)

Q : Adakah Dianz Vitamilk Booster boleh dimakan bersama Dianz Vitamin?
A : Boleh. Dianz Vitamilk Booster pagi ketika sarapan manakala Dianz Vitamin malam sebelum tidur

Q : Siapakah yang boleh ambil Dianz Vitamilk Booster?
A : Wanita berkahwin sahaja. Ibu menyusu, mengandung dan wanita yang inginkan zuriat

Q : Dianz Vitamilk Booster di buat dari susu apa? Lembu atau kambing?
A : Dianz Vitamilk Booster bukan sejenis susu. VITAMILK adalah singkatan kepada VITAMIN MILK BOOSTER

Q : Saya makan pil perancang dan saya menyusu, adakah saya boleh makan Dianz Vitamilk Booster?
A : Boleh. Tiada masalah

Q : Saya menyusu dan sedang period, adakah saya boleh makan Dianz Vitamilk Booster?
A : Boleh

Q : Saya menyusu dan dah lama tidak datang period, adakah saya boleh makan Dianz Vitamilk Booster?
A : Boleh

Q : Saya dah lama tiada susu, kalau makan Dianz Vitamilk Booster boleh keluarkan susu semula?
A : Bergantung kepada demand dan supply. Kalau makan Dianz Vitamilk Booster tapi tiada hisapan atau rangsangan atau pump, macam mana susu nak proses untuk keluar!!

Q : Saya baru pregnant 3 bulan, adakah saya boleh ambil Dianz Vitamilk Booster?
A : Boleh diamalkan seawal 1 minggu

Q : Saya baru makan Dianz Vitamilk Booster tiba-tiba saya disahkan mengandung perlu ke saya berhenti mengambil Dianz Vitamilk Booster?
A : Tidak perlu berhenti. Dianz Vitamilk Booster baik untuk perkembangan ibu dan anak

Q : Saya pregnant 7, 8, 9 bulan boleh ke saya makan Dianz Vitamilk Booster?
A : Boleh. Dianz Vitamilk Booster untuk memberi tenaga, menguatkan rahim, menaikkan seri ibu, tidak kusam dan lemah, memberi tenaga dan bersedialah untuk susu yang meriah

Q : Apakah peranan atau kebaikan Dianz Vitamilk Booster kepada wanita yang inginkan zuriat ?
A : Dianz Vitamilk Booster adalah ikhtiar untuk hamil, untuk menguatkan rahim terutama ibu yang pernah gugur dan membantu menghasilkan ovum berkualiti. Dianz Vitamilk Booster adalah ikhtiar untuk hamil

Q : Dianz Vitamilk Booster mempunyai KKM?
A : Ya, dibawah pengkelasan makanan, Dianz Vitamilk Booster tidak perlu MAL sb ia berbentuk serbuk

Q : Seawal umur berapa boleh ambil Dianz Vitamilk Booster?
A : 18 tahun ke atas dan sudah berkahwin dan ibu-ibu yang inginkan zuriat dan menyusu

Q : Saya keguguran, boleh ke makan Dianz Vitamilk Booster?
A : Boleh sangat-sangat, untuk kuatkan dan pulihkan kondisi rahim

Q : Dianz Vitamilk Booster boleh mencerahkan kulit?
A : Dianz Vitamilk Booster khusus untuk memberi kesihatan kepada ibu dan anak, memberi tenaga, menaikkan seri kerana ibu-ibu yang ingin zuriat, mengandung, menyusu memerlukan tenaga untuk badan sihat. Dianz Vitamilk Booster tidak dikhususkan untuk kulit

























Foto Faz Ghazaly II.
DIANZ VITAMILK BOOSTER

RM 72.00 SM/RM 77.00 SS
(1 KOTAK/30 SACHET)

RM 132.00 SM/RM 137.00 SS
(2 KOTAK)

RM 192.00 SM/RM 197.00 SS
(3 KOTAK)

**FREE POSTAGE



SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com