Friday

ANNONA VIT C : VITAMIN C SERUM, MOISTURIZING CREAM & SET BASIC BEUTY COMBO

As salam dan hey semua


10x Vitamin C ❗
Produk ciptaan pharmacist ❗
Diyakini selamat πŸ‘πŸ‘

Yang pasti..anda akan alami perubahan dan rawatan kulit dengan cara yang betul πŸ˜‰

Skincare Vitamin C Series Annona, iaitu produk penjagaan kulit bersumberkan bahan-bahan natural dan selamat dari bahan kimia merbahaya, dengan manfaat utama dari Vitamin C (citrus). 🍊🍊


Kandungan ⤵
Vitamin C, Glutathione, Asid Hyaluronik, Ekstrak daun Saxifraga, Ekstrak akar pokok Peony, Ekstrak akar pokok Peony, Ekstrak akar pokok Skullcap & Ekstrak buah Delima.


Vitamin C Serum By Annona sangat sesuai bagi yang mengalami masalah Liang 
pori terbuka, Parut pada kulit, Jeragat, Kulit rosak akibat salah guna kosmetik,
Tona kulit tak sekata, Kulit kusam dan Penuaan kulit pramatang.

Paket termasuk ⤵
🍊 1 x Serum Vitamin C 5ml
🍊 1 x Vitamin C Moisturiser Cream 15g
🍊 1 x Vitamin C Gentle Cleanser 60ml


Hq dah lauching baby oren Cleanser. Maka lahirlah set Kombo baru yang ada 3 item hot ni. 

1) Vitamin C Serum 5ml (RM39)

FUNGSI BAHAN DI DALAM VITAMIN C SERUM BY ANNONA 

Vitamin C 
✔ Mencegah dan memperbaiki sel kulit yang rosak akibat sinaran UV matahari, jerawat dan silap pakai kosmetik
✔ Meransang penghasilan kolagen secara semulajadi
✔ Mengurangkan tompok hitam pada kulit
✔ Meningkatkan keanjalan kulit 
✔ Memberikan kesan cerah sekata 


Glutathione
✔ Digelar 'Mother of Antioxidant' kerana kuasa antioksidannya yang sangat kuat dan mampu mencerahkan kulit yang kusam
✔ Menghaluskan dan mengecilkan liang pori
✔ Mengawal masalah kulit yang selalu naik jerawat
✔ Memudarkan parut. 

Asid Hyaluronik
✔ Memelihara kelembapan pada kulit
✔ Membuatkan kulit lebih licin, halus dan lebih anjal. 

Ekstrak daun Saxifraga
✔ Sebagai Antioksidan
✔ Mempunyai kesan pencerahan pada kulit. 
✔ Bersifat astringent , iaitu mengetatkan liang pori yang besar

Ekstrak akar pokok Peony
✔ Digunakan secara meluas dalam kosmetik di Jepun untuk kesan pencerahan kulit
✔ Bersifat anti radang, ia membantu mengurangkan sensitiviti pada kulit
✔ Melancarkan aliran darah di bawah kulit. 
✔ Memberikan kesan glowing dan menaikkan seri wajah

Ekstrak akar pokok Skullcap
✔ Kesan antioksidan yang tinggi
✔ Melembapkan kulit
✔ Melindungi kulit dari kerosakan akibat sinaran UV
✔ Membantu meredakan kulit yang sensitif 

Ekstrak buah Delima
✔ Melawan penuaan dan sebagai anti kedutan



2) Vitamin C Moisturizing Cream 15g (RM39)

Vitamin C Moisturizer Cream (VCMC) adalah pelembap muka jenis krim, light weight dan tinggi Vitamin C. Mempunyai SPF 30 untuk menjaga kulit anda.

Pelembap ini adalah dari hasil gabungan Minyak Argan Oil, ekstrak buah Delima, Niacinamide & Asid Hyaluronic. Sesuai digunakan oleh semua jenis kulit (normal, kering dan kombinasi). 

Hanya perlu sapu sedikit sahaja pelembap selepas Serum. Ianya tidak melekit dan cepat meresap selepas sedikit urutan wajah



3) Vitamin C Gentle Cleanser (new baby) 60ml (RM39)

Dengan sapuan Vitamin C Serum secara konsisten mampu merawat pelbagai masalah kulit wajah tau awak. Jangan biarkan kulit anda diselubungi misteri


SOAL JAWAB PERSOALAN PRODUK ANNONA

1. S: Vitamin C Serum ni ada bahan kimia tak?
    J :   VCS Annona ni diperbuat dari bahan-bahan utamanya organik. Namun, kita tak boleh kata 100% organik kerana ada juga sedikit campuran dari bahan kimia contoh seperti pengawet dalam kepekatan yang rendah dan approved selamat. Kena ada pengawet sebab ia penting untuk jaga ketahanan produk, shelf life, elak tumbuhan bakteria/kulat pada produk dan sebagainya..

Vcs boleh di sapu di mana-mana bahagian badan selain muka. Di bahagian kaki dan tumit kaki pun sesuai sangat. InsyaAllah ia mampu rawat tumit merekah sebab ada kuasa vitamin c dan hyaluronic acid untuk 'lock' moisture. InsyaAllah.

2. S: Kalau Muka Berjerawat boleh guna Derma Roller tak?
    J :  Dermaroller tidak boleh golek atas jerawat yang masih aktif. Tunggu jerawat sembuh dulu. Tinggal parut baru boleh menggolek ya.

3. S: Ibu mengadung boleh guna VCS?
    J :  Ya, boleh. 

4. S: Ada penggelupasan tak semasa menggunakan VCS & VCMC?
    J : VCS ini menggalakkan pertumbuhan & pembentukan sel kulit baru. Maksudnya, sel kulit mati yang berkerak lama tu akan tertanggal lebih efektif dari biasa lalu mengeluarkan lapisan kulit baru yang lebih sihat dan cerah. Penggelupasan akan berlaku pada awal penggunaan dan ianya normal. bagitau dia jangan risau. Ia adalah sebahagian dari proses kitaran kulit kita. Disini VCMC memainkan peranan utama sebagai pelindung kepada sel kulit kita. VCMC mempunyai Spf30 melindungi kulit dari Sinaran UV yang akan menyebabkan ----> pigmentasi/ Jeragat. Dengan adanya VCMC kulit kita secara automatik akan medapat perlidungan ekstra. 

5. S: Tak bahaya ke Dermaroller ni. Ada kawan saya guna sampai berdarah kulit?
    J : DR ada banyak saiz. Yang boleh sampai berdarah tu apabila guna size 1.0 mm ,1.5 mm atau ke atas. Yang itu lebih panjang dan tajam jarumnya. Saiz dinasihatkan dilakukan oleh doktor kulit dan doktor akan sapukan krim kebas terlebih dahulu sebelum proses rolling. Size ini tak digalakkan buat sendiri kerana seeloknya dilakukan di bawah pemantauan doktor. 

Size 0.5 mm sesuai untuk kegunaan di rumah. InsyaAllah setakat ini tidak ada yang berdarah lagi.













Foto Faz Ghazaly.
★ ANNONA COMBO BASIC BEAUTY 
RM99

★ ANNONA VIT C SERUM MINI 5ML
RM39

★ ANNONA VIT C SERUM 15ML
RM90

★ ANNONA VIT C MOISTURISER CREAM 
RM39

★ ANNONA Vitamin C Gentle Cleanser 60ML
RM39


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com




















Thursday

OKAYA PRIMER 30ml

As salam dan hey semua

Foto Faz Ghazaly.
OKAYA PRIMER berasaskan Sarang Burung Walit, yang ternyata banyak memberikan manfaat untuk kesihatan kulit. Selain digunakan sebagai primer yang membantu menjadikan mekap tahan lama, ia juga bertindak sebagai serum yang merawat pelbagai masalah kulit seperti mengecutkan jerawat, mengecilkan liang pori juga memelihara kelembapan kulit secara optimum.

Okaya Walet Primer


Image result for OKAYA PRIMER
FUNGSI & KELEBIHAN OKAYA PRIMER :
• Menghilangkan parut jerawat.
• Memudarkan jeragat.
• Mengurangkan tompok2 pigmentasi dan bintik-bintik hitam.
• Melincinkan dan menghaluskan kulit.
• Mengecilkan liang pori.
• Antiaging - Menegang & menganjalkan kulit.
• Mencerah sekatakan tona kulit.
• Sebagai makeup base sebelum apply foundation.
• Merawat eyebag & lingkaran gelap bawah mata.

Isian kandungan : 30 ml / tiub

Foto Faz Ghazaly.
Produk lain keluaran Okaya :
1. Okaya Foundation Cream to Powder
2. Okaya Eyebrow Gel
3. Powder OKAYA
4. Foundation Liquid

OKAYA PRIMER KELUARAN TERBARU

DARI ESTRAK SARANG BURUNG WALIT

Image result for OKAYA PRIMER


Image result for OKAYA PRIMER

Image result for OKAYA PRIMER
OKAYA PRIMER 30ml
RM55 SM / RM60 SS


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com





















OKAYA FOUNDATION

As salam dan hey semua

FOUNDATION PILIHAN MUA TERKENAL MALAYSIA 

Foto Faz Ghazaly.
Kami yakin pasti ramai yang sudah familiar dengan Foundation Okaya ni. 
Kerana kini ramai para MUA (Makeup Artis) yang terkenal menggunakan foundation ini dalam tuturiol makeup mereka di media sosial. 

KEUNIKAN OKAYA FOUNDATION CREAM TO POWDER : 
❤ Mengandungi SPF 30 
❤ Tahan lama (sehingga 12 jam) 
❤ Mesra solat kerana sangat mudah dicuci 
❤ Tidak perlu apply bedak 
 ❤ Makin dicalit dan disapu kulit makin cantik dan glowing


Okaya Foundation merupakan Foundation Viral sekarang! 
sejak ramai pakai cream ni kawan kawan asyik puji, muka kelihatan glowing berseri2. 
Paling best sangat senang nak cuci. Senang nak solat! 

Okaya Foundation Malaysia MUA hebat semua pakai!! 
Just apply okaya Foundation dan dah tak perlu lagi pakai bedak. 
1 bekas tahan lebih dari 2 bulan! 
Tahniah kepada Okaya Malaysia kerana telah berjaya hasilkan 1 foundation all in one dalam 1 bekas. Lagi sapu lagi lawa. Kening pun boleh conceal dengan okaya.. 
Mua terkenal Bella juga adalah pengguna setia Okaya Foundation! 


Foto Faz Ghazaly.
FUNGSI & KELEBIHAN OKAYA FOUNDATION CREAM TO POWDER : 

❤ Merawat masalah JERAWAT,JERAGAT & KULIT KUSAM 
❤ Merawat KULIT BERMINYAK dan MELEMBAPKAN kulit 
❤ Merawat tona kulit TAK SEKATA & berparut 
❤ Memperbaiki sel kulit yang rosak akibat sinaran UV 
❤ Mengurangkan keradangan & inflamasi kulit 
❤ Menganjalkan kulit,mengurangkan kedutan dan garis2 halus 
❤ Mengandungi minyak ZAITUN, VIT E & dan MINYAK TEA TREE utk kecantikan kulit 
❤ Kekal GLOWING & FLAWLESS selama 12 jam 
❤ MESRA SOLAT 
❤ TIDAK berminyak, melekit, bercapuk ketika berpeluh 
❤ Terdapat dalam 1 KOD WARNA SAHAJA mengikut warna kulit 
❤ Mempunyai SPF 30 dan melindungi kulit daripada sinaran UV 


Foto Faz Ghazaly.
CARA PENGGUNAAN OKAYA FOUNDATION 
Calit-calit je macam foundation biasa.
Okayabeauty lagi sapu lagi lawa
Full coverage jimat uols boleh jadikan concealer kening.. 
Yang penting tahan berbulan-bulan.
Guna tanpa was-was.


TESTIMONI PENGGUNA OKAYA FOUNDATION CREAM TO POWDER






Berminat? 
Nak Cuba? 

“TAK PERLU FIKIR PANJANG LAGI” 

Dapatkan OKAYA FOUNDATION murah disini..dan pastinya OKAYA FOUNDATION  original. Money back guarantee if not Original.



Related image

OKAYA FOUNDATION
HARGA PROMOSI : RM70sm / RM76ss


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com
































Wednesday

EYEBROW GEL by OKAYA.

As salam dan hey semua

okaya eyebrow gel
Perkenalkan Eyebrown Gel by Okaya. 1 lagi produk hebat daripada OKAYA selepasnya viral OKAYA Foundation yang buat kulit uolls lebih cun dan flawless


Okaya Ayebrown Gel difomulasi khas untuk make up lovers yang tak pandai menghias kening atau yang tak ada banyak masa untuk melukis kening dengan cantik tanpa perlu mencukur! ia sangat mudah digunakan & confom lebih menjimatkan masa uolls sebab tak perlu berlama-lama didepan cermin...

Okaya Eyebrown Gel ini datang dengan hanya 1 kod iaitu bown. jadi uolls tak perlu susah pilih warna untuk kening sebab kod brown memang sesuai & cantik untuk semua tona jenis kulit wanita asia.



okaya eyebrow gel selamat

Memperkenalkan EYEBROW GEL by OKAYA.

EYEBROW GEL by OKAYA best ;
↠Kering
↠ Mudah di apply
↠ Waterproof - tidak cair dengan peluh or kene hujan !
↠ Kualiti setanding jenama antarabangsa
↠ Harga sangat BERPATUTAN
↠ Mesra wudhu - senang di tanggalkan
.
.
Setiap box mengandungi 1 Eyebrow Gel & 1 Eyebrow brush by OKAYA.

Foto Faz Ghazaly.






Foto Faz Ghazaly.

OKAYA EYEBROW GEL
 RM49 (SM) RM55 (SS)

.


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com
























Tuesday

Manarah Zero D Lotion

As salam dan hey semua....


Foto Faz Ghazaly.

Alhamdulillah READY STOCK akhirnya 
Produk laku keras !!


Foto Faz Ghazaly.
MANARAH ZERO D LOTION
⤐ALTERNATIF UBAT DEMAM PANAS
⤐LOSYEN ANTI DEMAM, ANTI JANGKITAN VIRUS & KUMAN
⤐FIGHT DEMAM BIASA 
⤐DEMAM PANAS 
⤐DEMAM DENGGI 
⤐JANGKITAN VIRUS 
⤐JANGKITAN KUMAN 
⤐JANGKITAN KULIT.

JANGAN PERCAYA! 
TAPI BUKTIKAN SENDIRI SEPERTI MEREKA!!
KELUARAN TERBARU DAN DIYAKINI!!!
ANAK ANDA @ KENALAN SERING SANGAT DEMAM?
TIDAK? ANDA PASTI?
JANGAN BACA JIKA ANDA YAKIN.. ANDA @ KELUARGA ANDA TIDAK AKAN :
✔ DEMAM PANAS
✔ DEMAM DENGGI 
✔ TERKENA JANGKITAN ALERGI KULIT

MAKANYA
Dengan Kes denggi yang semakin meningkat, dan pada tahap membimbangkan semua pihak, kami di Manarah Malaysia mengambil inisiatif ini untuk membantu anda diluar sana mendapatkan produk yang bakal membantu anda ! YA.. ANDA!


Foto Faz Ghazaly.
BERSEDIALAH!
Simpanlah sebotol losyen ZERO D JUNIOR untuk anda dan keluarga anda sebagai salah satu keperluan PENTING semasa berlakunya KECEMASAN atau DEMAM PANAS.
SIAPAKAH MENCIPTA ZERO D JUNIOR?
---------------------------------------------
KAJIAN ZERO D JUNIOR telah dibuat dari Combination Formula oleh (Mantan Prof. Madya) Dr. JAHID SIDEK & pakar Biotek dari Cambridge
Boleh buat pencarian di website BPFK sendiri
✔ No kelulusan KKM : NOT 151004956K
✔ Di Ujikaji Makmal MARDI
✔ Dikilangkan di kilang berstatus GMP & Halal
πŸ”ŠMENGAPA ANDA PERLU ADA ZERO D JUNIOR?
--------------------------------------------------------


Foto Faz Ghazaly.
ZERO D JUNIOR TERBUKTI :
✔ Membantu mencegah serangan nyamuk dan serangga lain. Sesuai dibawa masuk hutan atau beriadah.
✔ Membantu menurunkan suhu (sangat sesuai untuk anda atau anak yang alami demam panas).
✔ Menyembuhkan kesan Alergi atau alahan pada kulit seperti gatal-gatal & pedih.
✔ PANTAS MEMBANTU MENYEMBUHKAN DENGGI
.
πŸ”–Demam denggi ni memang tiada ubatnya. Penawarnya hanya air sahaja, samada minum banyak air atau dimasukkan air ke dalam badan. Tambahkan usaha dengan menyapu Losyen Zero D JUNIOR. ZeroD akan :
.
✔ Membantu meningkatkan bacaan platelet darah.
✔ Membantu menghilangkan lesu dan bisa badan.
✔ Membantu membuang angin tersumbat di dalam badan.
✔ Membantu meningkatkan sistem imunisasi / pertahanan badan.

JANGAN PERCAYA! 
TAPI BUKTIKAN SENDIRI SEPERTI MEREKA!!
NOTA:
✔ Sesuai untuk semua peringkat umur. 
✔ Tidak merbahaya terhadap kanak-kanak dan bayi.
✔ Juga sesuai untuk demam biasa.
INGAT!
SEDIA SEBOTOL ZERO D JUNIOR BERSAMA ANDA!
.
Foto Faz Ghazaly.
BAGAIMANAKAH ZERO D BERTINDAK?
-------------------------------------------------
Apabila losyen ini disapukan di anggota badan:
.
✔ Losyen herba Zero D JUNIOR akan meresap masuk ke dalam sel kulit, mencari dan membunuh virus dan kuman daripada gigitan nyamuk.
✔ Losyen herba Zero D JUNIOR ini akan memberikan zat-zat baru yang sangat diperlukan sel badan bagi membantu kesembuhan akibat virus dan kuman tersebut.
.


BAGAIMANAKAH PEMAKAIAN ZERO D JUNIOR?
-------------------------------------------------
Mudah sahaja:
✔ Hanya sapukan pada anggota badan yang telah dibersihkan seperti di tengkuk, bahu, ketiak dan sendi-sendi 3-5 kali sehari. Tidak perlu makan atau minum.
.

JAMINAN KAMI
-------------------------------------------------
✔ 100% Semestinya Herba Tulen.
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Halal Dan suci, sesuai dan selamat untuk semua peringkat umur.
✔ Insya Allah berkesan dalam Masa 24 Jam.
✔ Kilang Bertaraf GMP, HALAL JAKIM & KKM
✔ No kelulusan KKM : NOT 151004956K
.


JANGAN PERCAYA!
TAPI BUKTIKAN SENDIRI SEPERTI MEREKA!!
➰Alhamdulilah sudah ramai yang mencuba. Insyallah membantu dan berkesan seawal 24 JAM. Kempen 1 RUMAH 1 ZERO-D JUNIOR sebagai iktiar untuk mencegah dan merawat DENGGI. Kita hanya berusaha, Allah jua yang menyembuhkan segala penyakit. Amin
✔ Kini anda tidak perlu risau lagi ancaman nyamuk merbahaya terhadap diri anda dan anak kecil anda, dengan adanya penghindar nyamuk paling berkesan abad ini, losyen ZERO D JUNIOR , keluarga anda pasti aman dan selesa tanpa gangguan sang nyamuk.




TESTIMONIA MANARAH ZERO D LOTION



Foto Faz Ghazaly.

Testimoni ZERO-D

Ikuti lebih lanjut testimoni kami. Baby Aqeela demam panas yang agak tinggi bacaannya 38.9°c - 41.0°c. Ini menyebabkan baby Aqeela tidak boleh bergerak, malah kaki dan tangan juga tidak boleh bergerak. Dikhuatiri jangkitan kuman di otak.

"Maka doktor buat keputusan mengambil air tulang belakang. Dalam keadaan yang sedih saya melihat anak saudara yang comel terkaku baring. Saya memperkenalkan Zero-D ke ibunya. Tanpa membuang masa terus sapu ke sendi-sendi baby Aqeela. Hanya sapuan pertama baby Aqeela sudah nampak respon positif.

Baby Aqeela mula aktif bergerak. Doktor pun hairan dengan perkembangan baby Aqeela yang begitu drastik. Saya bersyukur sangat, anak buah kembali normal."


Foto Faz Ghazaly.

Foto Faz Ghazaly.
Foto Faz Ghazaly.

Foto Faz Ghazaly.



Foto Faz Ghazaly.


Foto Faz Ghazaly.

Foto Faz Ghazaly.

Manarah Zero D Lotion
 RM90sm / RM100ss
*FREE POSTAGE*
*Free 1 Flashlight Earpick (pengorek telinga berlampu)*





SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com