Tuesday

PART 2- BUKIT BENDERA


 Assalamualaikum dan hey semua

Hari ini shida sambung balik travel ke-2...bagi sesiapa yang belum bace entry mengenai travel 1 KLIK SINI shida selama di penang hari tue....kali ini shida berada di BUKIT BENDERA......siapa pernah naik?

Dulu bila nak naik bukit bendera pakai yang satu persatu cable car kan (macam kat langkawi tue)...so sekarang dah di naik taraf,pakai train untuk naik keatas....memang sangat-sangat gayat dan menakut kan taw!

pintu masuk...time nie tengah renovate

permandangan dari atas

Sesiapa yang nak naik bukit bendera nie,especially bagi student memang akan mendapat potongan la.. 50% dari harga ticket sebenar, yang penting bagi jer card student... kalau korang tak bawak dan masih menegakkan keadilan yang uolls nie student so jangan harap la dapat potongan 50% tue...
selain tue,terdapat juga pakej keluarga...tapi tak ingat laaa....

Apa-apa pun jangan risaw sebab harga nak naik train bukit bendera bukan laa mahal sangat cuma sebagai manusia yang menghargai duit tue.... memerlukan sangat pakej dan potongan kan?

Harga bagi dewasa : RM8

yang ikot travel nie semestinya kawan baik shida ...."asyika, lia, zati"

nasi ayam black paper

Tibe jer kat atas bukit bendera...terus cari makanan...lapar sangat!pagi lagi dah cari nasi.....banyak menu yang ada tapi bila makanan dah bawak naik keatas so harga akan melambung tinggi....so jantung pun mula la cepat pam sampai tersemput...hahaha

Harga yang akan korang terkejut:
nasi lemak ayam : RM10
nasi lemak biasa : RM8

nasi lemak lebih mahal daripada nasi ayam taw....

nasi ayam berempah atau biasa kot??: RM6-RM8
nasi ayam blak paper : RM6-7
('seper ingat shida la....tapi memang nasi lemak lagi mahal,tak caya try la pergi cuba")

lepas pergi makan tibeeee-tibee...si comel cika nak tangkap gambar ngan ular,kire nak buat kenangan bersama rakan-rakan...bagi uolls yang nak tangkap gambar dengan ular mengunakan kamera sendiri,boleh taw...syarat kena la tangkap gambar berbayar dulu....

satu keping gambar RM10, so kalau nak tangkap gambar guna kamera sendiri lepas korang dapat gambar dari pemilik ular nie..tangkap la berapa juta nak...janji jangan bagi ular tue penat...^_^

gambar yang dibeli...sekeping jer then scan...hahaha

kat atas nie ada "the owl muzeum"..tapi kami tak masuk pun....time nie hujan renyai-renyai

Finally,sebelum kami menuju ke destinasi seterusnya.....kami bergambar bersama dulu...^_^
nak tahu kami kemana selepas ini??

cuba teka?


teka?
teka?


cepat laa....^_^


:'P





1 comment:

Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.