Wednesday

PART 3- STREET ART

Assalamualaikum semua....

Entry sebelum ni shida dah cerita travel di BAYVIEM HOTEL & HARD ROCK & BUKIT BENDERA...jadi hari ini sebelum mengakhiri travel kami, shida dan kawan-kawan terjah ke street art!!

penah dengar tak?

mungkin tempat ini ramai yang dah tahu tapi tak pergi, pernah dengar tapi tak tahu tempat atau malas nak ambik tahu tapi teringin nak pergi kan? (apo la aku merepek?)

travel kami ini tak mengeluarkan bajet yang tinggi...sebab kawan dah pesan!!
"bawak rm200 je"...memang cukup...sebab
1. hotel kongsi
2. bawak kereta sendiri (kawan punya lorr)

sebelum nak pergi ke tempat ni, uolls kena "search google" untuk tahu area mana...atau terus guna GPS...tapi bagi shida la...tak payah guna GPS!!

sebab apa??
kadang-kadang GPS nie buat aku rase PENIPU!! ^_^ jadi better uolls tanya pada orang sekeliling...

Area street art nie dekat dengan kawasan padang kota....bila dan sampai kat area tue cepat-cepat turun kereta dan berlari tanya orang erk?

"miss....boleh saya tanya?"
"yess....apa die?
"kat mane balai bomba atau street art"
"oh yee.....you pergi, bla..blaa,blaa....bla bla blaaaa...blaaa...."
(korang cakap je macam aku tulis ni)

Senang jer nak cari tempat tue, make sure korang kena la sabar erk?sebab art yang dilukis bukan la dekat satu tempat saja, tapi dia menyeluruh!maksud nya die punya art berselerak dan uolls kena rajin mencari....janji uolls rajin berjalan dan tak tahu erti penat...huhuhu


beberapa keping art yang shida sajikan.....

dua orang budak main buaian

lelaki tue : street armenia,dekat persimpangan T  masjid kapitan keling 



 
dua budak kecik berbasikal memang cantik...

time nie kena berebut tangkap gambar sebab mula-mula nak cari art nie...kita akan jumpa art nie dulu,ramai sangat pelancong datang so time ni pulak panas,memang snap mane yang ok jer...huhuhu

lelaki menaiki motosikal...tapi time, shida datang dah cantik seat dia!>_< 

contoh time ambik gambar, tapi uolls pandai-pandai la buat gaya...^_^ 

bersama kawan tersayang...


kanak-kanak lelaki tengah tarik layang-layang...gambar ni dekat sebelah budak yang naik motor tu 


gabungan gambar art....bersama adik yang bermain layang-layang dan abang yang menaiki motosikal


public fon broken love!!

  cannot street art berdekatan dengan masjid aceh

tempat ini paling senang nak jumpa sebab dekat sangat dengan masjid taw...tambah pulak dekat dengan rumah jenis design china...kire BABA NYONYA la...

time sibuk menunggu kawan shida beli baju... saja duduk dekat sini...tibe-tibe ada rombongan tunggang basikal datang mai..!!bukan kuda erk...

yang paling best ada uncle cina ni siap tangkap gambar shida dan roomate shida...terharu sebab ada yang sudi nak ambik gambar kami buat kenangan
 bajet comel la...>_<

lepas tue uolls kena la rajin cari gambar art nie...memang penat taw...sebab die jauh-jauh dan boleh buat kita mereng bila nak cari...


macam-macam paten gaya diorang buat...^_^

basikal gantung pon ada...kira barangan antik memang tak putus-putus ada dekat sini...


art police trafic pon ada...time ambik gambar ni sorang-sorang, ada mat saleh nie datang kat shida...
"one more!!"
 "what?"

rupa,rupa,rupa,rupanyaaaa.....
 nak tangkap gambar shida la!syok taw..dah dua orang mamat mintak tangkap picture aku...

gambar yang mat salleh tu snap...suke!suke!

masuk kat sini tidak memerlukan ticket dan masuk adalah percuma...huhuhu
janji bergambar la sampai nak muntak dan cirit-birit erk?
sebenarnya banyak gambar nak bagi taw dan cerita tapi better uolls pergi sendiri dan lihat apa yang best....jangan tak nak balik rumah sebab dah seronok bergambar....


akhir sekali dari kami,

































2 comments:

Aien said...

hi..salam kenal..done follow you...sudi2kanlah follow sy jgk:-)

http://kucingsenyap.blogspot.com/

Rashida Hazran said...

hai...thanks follow saya....
ok i follow u back...semoga ukhwah persahabat terjalin... (~_<)