Sunday

Outing with BFF

Assalamualaikum dan hey semua

Pejam celik kejap je dah bulan march kan?bermakna semakin hari ia akan kehadapan!jam bergerak dengan pantas dan tahun semakin berubah... jadi kita kenalah lebih matang dan belajar setiap apa yang berlaku...jadikan ia sebagai pengajaran dan pengalaman dalam mengharungi kehidupan....supaya suatu hari nanti kita mampu untuk tempuh kehidupan yang lebih sukar!

in sha allah!

sabtu yang lepas....shida outing dengan roomate shida time diploma dulu...kami memang close!!segala masalah dan rahsia kongsi bersama....macam-macam dugaan kami dapat taw!hehehe...tapi semua tu kami tempuh dengan tenang je, cuma kenapa kami tetap menjadi isu? sampai apa saja kami buat ada yang memerhati dan ambik tahu.... dah macam artis beb!

disebabkan roomate shida mengalami masalah dalaman hati, jadi shida orang yang paling dekat dengan die dan shida ajak outing bersama......
gelak tawa tak semestinya shida rase dia boleh happy tapi cukup la sekadar shida bawak ke tempat yang lebih tenang....kami mempunyai hobi yang sama tapi satu jer yang bertentangan!!

shooping!!

shida suka sangat shopping tapi roomate shida tak suka....kalau hasut baru die beli.... (tak larat nak hasut jer selalo,tapi jeles kalau die tak membeli....hahaha)

Movie 3D : SPIDER 3D

First choice kami adalah pergi makan dulu, dan menontot wayang!memang hobi kami...time study dulu tak tengok movie pun, sebab memang tak ada panggung wayang kat tempat study....kalau ada conform muka kami je kat panggung tue...kire diorang maju pon sebab kami kot? ~_~

SIPNOSIS:
Pada pandangan aku cerita ni banyak terkejut, memang best! sesuatu yang kita tak jangka taw...
tapi awal cerita memang bosan sikit jer...janji klimak cerita kenalah syok
***
Serbihan batu meteor telah jatuh kebumi....stesen kereta api bawah tanah NY terpaksa diberhentikan dan ditutup disebabkan kerosakkan pada landasan dan bumbung landasan... pekerja landasan diminta untuk membuat pemeriksaan dan semasa pekerja membuat peninjauan...kaki terasa sakit disebabkan digigit oleh seekor SIPDER!
beberapa minit kemudian...tiba-tiba badan pekerja tersebut sakit dan mula jatuh serta terlantar diatas landasan kereta api, menyebabkan terkena kejutan electrik....setelah dibedah siasat, didapati pekerja tersebut mati akibat gigitan SPIDER dan meninggalkan telur didalam badan pekerja tersebut!
SPIDER membesar 6inch - 8inch setiap minit!
****
nak tahu cerita selanjutnya?sila terjah ke panggung wayang.....siapa yang memeliki telur PERMAISURI? dan siapa dalang bagi cerita SPIDER 3D?
jawapan ada pada tiket wayang..... >_<

*****

burung kakak tua : RM20k

seterusnya, kami pergi ke kedai haiwan...ABC PETS, binatang kat sini jenis friendly dan happy go lucky...layan semua orang yang datang sampai roomate shida tak nak balik!!
kat sini kami beli baju princess roomate aku...KIKI, harap baju yang kita beli tue muat >_<


 shida dan roomate terus ke GUNUNG LANG, NASI VANGGEY & RIVER WALL (I-CITY IPOH)
memang best sebab shida berjaya buat roomate shida tersenyum dan lupa masalah yang ada dalam akal fikirannya...walaupun kadang-kadang shida taw dia nakkan sesuatu jawapan yang terbaik dari shida....apa-apa pun shida hanya mampu mendoakan kebahagian dan nasihat jer....hanya lia mampu mengubah dan melakukan yang terbaik....
P?S: liaaa....aku harap outing kita bersama akan menjadi kenangan terindah dan semoga beban masalah ko, aku dapat ringankan dengan membawa ko ke tempat yang indah dan best!! ~_<

No comments: