Monday

LIEBSTER BLOG

Assalamualaikum dan hey semua.....

syukur ke-hadrat illahi kerana diberi peluang untuk memasuki satu award yang mungkin tak dijangka sebab nama shida dilistkan dalam satu blog gadis manis AIEN .... shida memang suka jenguk blog kawan-kawan tapi malu nak tinggal komen...hehe

shida memang suka masuk pertandingan kat mana-mana blog sebab nak kenal lebih rapat dan mengiratkan silatulrahim...tapi shida jer tak buat pertandingan untuk uolls kan?
in-sya-allah ada rezeki shida akan buat satu pertandingan yang mungkin buat uolls panasss...haha

Thanks AIEN sebab invite nama shida dan tak sangka masih ada insan yang ingin tahu tentang diri ini yang sangat kerdil...haha
so shida akan cuba jawap semua soalan ini dengan benar...benar...dan penuh kebenaran....0_0

1-What is you nickname that people called you?
secara keseluruhan memang ramai yg akan call me shida sebab nama penuh rashida je so tak dapat nak reka nama...dalam family call me along sebab anak sulung..tapi dengan teman hidup panggilan manjew ialah "mama"...hehe

2-Do you have a boyfrenz?How many?
ada!!masuk ni kami dah kenal hampir 4tahun 7bulan....
sejak sekolah shida memang xske couple time study...angap semua lelaki dalam class adalah family!kenal ngan bf pon...*secret*

3-Who is you favorite designer?
rizman ruzaini...sebab rekaannya boleh buat kita berangan mampu untuk memiliki setiap design mereka...haha...
if nak beli design diorang memang kena ikat perut kot?haha

4-Have you prepare your 'Baju Raya"?
belum bersedia....sebab bizi dengan preparation pertunangan,so terpaksa focus pada baju tunang je...if baju raya habis kat kedai terpaksa grab baju tunang je kot....haha

5-Three thing that you must bring when you go shopping?
duit yang nipis sebab takut terlebih beli...hehe
calculator...*mesti ada dalam beg sebab takot tertipu...*
handbag yang besar sebab boleh sumbat barang dalam tue....malas nak pegang sana-sini

6-Have you ever wish birthday to someone that you really love?
tak pernah...sapa-sapa birthday tak penah sambut or wish...sebab tak tahu la...haha

7-Your favorite food * drinks?
chicken cop and oren juice

8-Do you wish to invite our Perdana Menteri to your wedding?
tak pernah pulak berangan atau list untuk jemput PM datang even wedding....haha
shida teringin nak jemput raja atau sultan perak.....sebab sultan perak suka "bergambar" same like me...sampai penuh gambar dalam memory

9-Do you thinks all gurlz really like pink?
yup....tipu la xsuka pink!
walau mcm mana pun mesti gigirl suka pink walaupun sebesar zahrah....haha

10-Your whishes for your next birthday?
semoga shida cepat kawin!hahahaha

11-Is it all my question difficult or "Giler"?:-)
soalan tak sukar atau gile...cuma pening nak fikir....
adakah shida mampu untuk menjawab.....haha



shida harap semoga jawapan shida ini dapat mengembirakan sahabat alam maya shida iaitu AIEN, dan mengiratkan lai silatulrahim kita bersama....
thanks friend...love u!!!

My turn to give next nominees question:
1-When you start blogging?
2-What your Biggest Fear?
3-Who is your favorite Actor & Actress?
4-Do you love K-Pop?Why?
4-How you see yourself in 5 years?
5-Do you have any secret admire before this?
7-Where do you like to go for honeymoon?
6-What you wedding theme?Why you choose it?
7-Do you have a boyfrenz?How many?
8-Do you really like pink?



5 Bloggers who will be my nominees was

selamat mencuba!!



























2 comments:

Aien said...

thank you shida jwb soklan sy:-)

Rashida Hazran said...

hehe...maaf la kalau jawapan shida mcm xbetol ker...
thanks sebab bagi shida soalan....:D