Monday

Reunion Part II



                                               السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

hey guy...entry kali nie shida nak sambung part Reunion Smadi yang shida post pada minggu lepas....kali nie shida akan cerita lebih detail mengenail Gua Tempurung coz ada dikalangan korang yang tak pernah masuk and ada yang lalu jer depan gua and ada yang dasyat sampai tak nampak signboard Gua tempurung....hehehe....

Shida yang  kire asal usul di perak pun ini lah first time shida masuk Gua tempurung tue...( wat malu jer ) hehehe ....mula-mula nak pergi Gua Tempurung nie memang laa excited sangat...sebab time tue fikir just dalam Gua tue cuma jalan saja sampai penghujung but semua tue angan-angan taik ayam jer...hahaha....

Sampai jer kat kaunter ada sorang guard nie mintak kite pilih pakej yang berkenan...tapi sebelum tue die akan tanye...

Guard :  "korang nie nak yang basah-basah atau yang kering-kering?"
Guy    : "mesti la nak yang kering-kering coz dah pakai baju cantik...hehehe"
Guard : " cam tue korang boleh ambik yang RM6 atau RM9....

Carta Gua Tempurung

Shida ambik pakej yang RM9 sebab die mengambil masa 1jam 45minit tapi kalau ambik yang RM6 just 40minit jer...takot tak puas jalan-jalan dalam Gua tue...hehehe...

Bagi korang yang nakkan sesuatu yang advanture better uoll ambik yang RM22..memang best!!korang akan redah keseluruh Gua tue...kire korang memang akan basah kuyup....tak der sikit pun kering!!tapi syaratnya pakai baju sukan.....jangan ikot macam shida and kawan-kawan shida taw...masuk gua pakai wages gitu!!hahaha


Depan kaunter ticket dan bersama Guard Gua

bergambar sebelum masuk....

Pintu Masuk Gua


keseronokan kami tergendala sebentar setelah abang guard tue bagi taw gua nie kena mendaki setinggi 1300 anak tangga...wow??jogging pon malas nie nak mendaki anak tangga...tangga die memag amat cerun sampai mengigil nak naik sebab boleh nampak kebawah......

Tapi tue semua tidak mematahkan semangat kami...semua tue adalah kenangan abadi antara shida bersama kawan-kawan yang sangat shida rindu....bertapa lama nak tunggu peluang berjumpa dengan diorang dan ini adalah peluang keemasan untuk menghabiskan masa bersama mereka....

Gambar serta Bentuk yang ada di dalam Gua


1300 anak tangga dan perjalanan yang sangat cerun

bentuk kepada serigala di dinding gua....sure real !!

bentuk dolpin..just kepala jer..hehehe

Banyak bentuk yang shida jumpe tapi shida tak dapat nak tunjuk sebab kurang jelas....dalam Gua tue memang gelap and lampu pun jarak-jarak...tapi boleh tengok la...cuma nak tangkap gambar tue kurang jelas je...hehehe...shida harap korang semua pergi la serbu ker Gua Tempurung nie semperna cuti sekolah...abiskan masa bersama keluarga dan kawan-kawan...memang best......


diorang yang paling shida rapat sangat masa di smadi...memang happy go lucy!!
tempat nie satu-satunya yang mempunyai hawa dingin...die ada air-corn...seronok dok bawah nie!!
duduk la berapa jam kat situ memang best...



bile ada tempat yang berangin...semangat nak bergambar mula membuak-buak taw....sebab badan memang dah berpeluh tapi bile kena angin sipu-sipu dalam gua nie mula la nak baring tidur pun ada...sepanjang gua nie memang panas...cuma disini saja yang ada angin...teruja tak??

aku dan zilla...( kami gelar die puntianak sebab suara nyaring sangat,nasib ko cantik...hehehe)

aida dan fara...kaki lawak, kalau masuk maharaja lawak mesti johan!!otak giler bile bertemu mula lawak giler akan terhasil...hahaha

aku, zilla and ayuz...kami memang sangat-sangat rapat...banyak rahsia yang kami kongsi...banyak perkara yang kami lakukan bersama... :')


aida (merah) kenal just 3bulan jer masa kat smadi..alhamdullilah...akhirnya dapat jugak jumpe...bertahun-tahun berpisah....hehehe


Selepas shida and kawan-kawan keluar dari Gua Tempurung..kemana hala tuju kami??hehehe....25km kehadapan ada apa......?

nak tahu??

nak ker tahu??

tunggu entry seterusnya....entry terakhir visit perak shida bersama student smadi.....



p/s : maaf sekiranya entry bersambung...tapi sekadar berkongsi cerita dan pengalaman......































2 comments:

Poe tra said...

bgus blog nya salam knal...

Rashida Hazran said...

terima kasih....