Thursday

CONTEST RAYA

Bila dengar ada insan and hamba allah nak bagi hadiah beg tangan ....mesti berebut-rebut untuk memilikinya…siapa tak nak dapat beg free…hehehe….blog shida nie tak la aktif sangat Cuma sekadar mengisi ruang untuk mengarang sahaja malah follower pon malu nak tunjuk..tak ramai pon!!….ikotkan tak taw nak citer sedih…nak citer lawak lagi tak taw….tapi sekadar yang mampu untuk dikongsi dan memiliki handbag tersebut…..
Sape hamba allah yang baik hati nak bagi handbag tue…mesti la SEPET…korang kenal???mesti ramai dah taw pasal contest beg tangan hari raya kan….jom join!!!
Syarat-syarat die yang susah cuma la….wajib buat citer sedih!!!!SEPET so jangan lupa terjah die puya link k…kat situ ada syarat-syarat…so yang mana tak ada blog boleh buat dalam fb…hehehe
  1. Letak banner Sepet Shop kat sidebar blog korang, dengan ber-link kan http://sepetshop.blogspot.com. Banner tu mestila ada kat blog korang sehingga 10 Ogos 2012.
  2. Lepas tu korang kena Like facebook SepetShop 
  3. Buat satu entry, entry yang sangat sedih. Aku nak tau cerita sedih korang, kenapa korang nak beg tu sangat-sangat. Sama ada korang takde duit ke, korang kena sara hidup adik2 sampai 11orang ke, korang kehilangan dompet ketika nak beli beg ke. Tapi cerita tu mesti la sedih. Huhu! Nak reka cerita sedih tak kisah la macam mana sedih tu, update kat blog korang. Yang paling sedih akan menang (copy from sepet)
  4. Dan di akhir entry korang tu, suruh readers korang Like Sepet Shop , dan suruh dorang join contest ni sekali Maklumat lanjut boleh ke Blog Sepet The Gojes
  5. Sapa yang dah siap entry boleh letak kat komen entry ni buat rujukan k
  6. Tarikh last untuk buat entry adalah 27 Julai 2012. Dan pemenang pulak akan diumukan pada 13.8.2012 Jam 9 pagi
Hadiah memang menarik;


Hadiahnya untuk bloggers =)

Tempat pertama Beg bernilai RM220
Tempat kedua Beg bernilai RM140

Hadiah untuk ahli2 facebook

Tempat pertama beg bernilai RM220
Saguhati untuk 5 orang (shawl yang gojes)

so rebut la peluang ini....shida pon nak cuba nasib mana tahu rezeki berpihak ditangan shida....please vote my story...and sila like page sepet shop k!!!!


******************************************************************************************

Kisahnya bermula dengan satu tragedy yang mengayat hati,mungin bagi korang ia sekadar biasa je …kalo cerita ini sedih sila sediakan tisu untuk penyediaan terjunan air mata anda… :)

Pada mulanya memang aku sering meninjau blog sepet’s shop…seronok sangat sebab macam-macam jenis handbag ada…harga pun boleh la tahan, nak beli mungkin makan masa untuk mendapatkannya sebab memerlukan penyediaan wang yang cukup…tapi itu tidak mematahkan semangat aku untuk memiliki handbang di sepet’s shop…aku mula simpan duit setiap bulan bagi memenuhi kehendak aku untuk memiliki handbag tersebut…and…….akhirnya!!aku berjaya juga mengumpul wang untuk membeli handbag tue….pada masa itu aku sudah pun siap bagi sms  kat sepet’s untuk buat tempahan..tinggal untuk deposit duit saja ke akaun…. Urm…mula-mula aku cadang untuk bank-in pada keesokkan hari…tapi!...semuanya hanya mimpi!!!

setelah aku dapat tahu yang adik bungsu aku dikejarkan ke hospital atas sebab mengalami asma yang teruk serta memerlukan duit bagi membuat pembedahan,so masa yang diberi sangat la singkat dan urgent….so fikiran aku time tue mula panik and tak tahu macam mana nak hadapi dengan masalah wang serta keadaan adik yang sangat teruk!!so aku ambil keputusan untuk memilih adik aku…dimana aku terpaksa mengeluarkan kesemua duit simpanan aku and termasuklah wang untuk membeli handbag di sepet’s shop….mungkin bukan rezeki aku buat masa ini untuk beli beg tue kerana nyawa adik aku sangat penting!!tanpa family mungkin hidup tak sempurna.…pada masa itu, aku berjanji pada diri “ala, tak per la, mungkin lain kali aku boleh order lagi :'(..yang penting nyawa adik aku selamat!”…2 minggu selepas itu,adik aku pun semakin baik and sihat…kire dah boleh bawak pulang la…seronok!!!so dengan niat dihati “lepas nie boleh la order beg tue lagi!”….so aku mula la buat rutin harian aku n mula simpan duit untuk dapatkan handbag tue…

so selepas cukup duit simpanan aku,mula la aku pon terjah sepet’s shop and nak order beg yang aku idam-idamkan tue….mula-mula gembira jer melihat semua jenis handbag yang ada…koleksi baru macam-macam ada,maklumlah dah lame tak tengok sepet’s shop…tapi bila aku cari beg yang aku nak tue…:'(…dah sold out and tak ada stock lagi and kire stock untuk beg tue dah tak ambik….korang boleh bayang tak???punya sedihnya!!beg yang aku nak selama nie dah tak ada…sedih jer…aku nangis la…nak meraung tak boleh!so ...apa-apa pun mungkin bukan rezeki aku untuk mendapatkan handbag itu….jadi setelah mendapat tahu yang sepet’s shop nak buat contest raya dengan menawarkan handbag yang boleh menambat citarasa aku…so aku cuba la nasib untuk mendapatkan handbag raya!!!

p/s: cerita ini dibuat khas untuk sepet’s shop…semoga cerita ini dapat mengayat hati sepet’s…:)


***************************************************


So apa korang semua tunggu lagi...jom la ramai-ramai join contest raya ini...jangan lepaskan peluang taw????:P

2 comments:

Hitam Keris Emas said...

good luck
:)

singgah blog ini dan follow.

http://dengarisaya.blogspot.com

Rashida Hazran said...

hehehhee...thankz...:)