Wednesday

PERLA COFFEE,

Salam dan hey semua.....


Salam Maulidur Rasul...
semoga kita sentiasa berselawat keatas Rasul...

Hari ini shida nak kongsi sedikit tips dalam membeli produk kecantikan....sebelum ni shida pernah bagi taw macam mana nak kenal FAKE & ORIGINAL.....tak kisah la apa-apa produk pun semua shida dah bagi taw kan?if ada yang rasa belum tahu better rujuk list produk ditepi sebelah kiri ni....

Perla Coffee sangat populor kerana kelazatan kopi serta keberkesanan yang sangat baik sehingga mendapat sambutan yang hangat...tapi apa yang menyedihkan dimana baru-baru ini dikhabarkan PERLA COFFEE sudah mula ada keluaran FAKE!! so meh sini shida terangkan bagaimana nak kenal produk itu Fake @ original.....

Pic atas yang fake. Muka pengasas gelap skit. Yang bawah tu yang ori sebab cerah


Susah nak kenalpasti perla coffee ori ke fake kan?? Texture dia sama je. Kalau dah rasa baru tahu. Perla coffee ori rasa smooth & ala2 vanilla skit. Yang fake bau dia kuat. Macam koko crunch pun ada. Pastu rasa memang tak sedap. Bahan- bahan pun shida tak tahu la apa yang digunakan. Wallahuam..
Semoga pintu hati si peng'klon' di buka untuk bertaubat. Mungkin dia selamat di dunia. Tapi disana belum tentu dia selamat kerana dah ramai yang tertipu.


Nampak macam sama je kan. Cuba tengok betul-betul. Tulisan perla coffee tu ada 'shadow' kat tepi kan? Yang fake tulisan perla coffee 'shadow' dia banyak kaler putih. Yang ori 'shadow' dia nipis je kaler hitam. Tulisan TM pun yang fake lebih tebal dr yang ori.


Yang ni pula perbezaan #miracleslimmingcoffee ori dan fake. Kalau dari segi packaging memang sebijik dia tiru. Susah skit nak beza. Cuma warna yang fake tu terlalu pudar. Lepas tu perasan tak sticker bulat kat atas penutup tu?? Haaa.. Kalau yang ori kita memang lekatkan sticker tu betul2 salari dengan stiker tepi tu. Tak ada yang lintang pukang macam yang fake tu. Kerja pemalas nak duit cepat. Sticker pun main tampal je. *pengklon bukan sorang, buat masa ni. Ni je yang sampai ke tangan HQ. 


utk bakal consumer & consumer PERLA & MIRACLE coffee
hati2 ya, sekarang ada geng dah buat FAKE Produk yang sedang HOT skrg. 

shida hanya jual ORIGINAL PRODUK yang kami ambik terus dr OWNER.. 

memang kita mahukan harga yang murah dan kalau boleh tak mau beli yang mahal-mahal....tapi apa salahnya berkorban sedikit wang untuk mencapai kecantikan yang lebih anggun?tambah-tambah lagi apabila berhadapan dengan suami...berhias dan cantik depan suami berlipat ganda pahala dapat taw!

bagi yang bujang pulak, cantik untuk diri sendiri apa salahnya...korang jugak dapat pujian dari orang disekeliling kan? ingatlah, barangan yang murah sudah pastinya tidak bermutu tinggi.... apa-apa pun tepuk dada tanya selera....hehe


SEKIRANYA BERMINAT BOLEH ORDER
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com





2 comments:

nurul amalina said...

sy da minum miracle slimming masuk tin yang kedua... ada satu lg beza.. tp sy xtau yang mane yg ori... ad yang ad tag harga dan 1 lg tiada tag harga... yang ada tag harga tu yang warnanya pudar.... yang pudar punya saya minum sebulan turun 4kg... tp yang warna terang nie dalam masa 5 hari sy turun 2kg

nazathul atiqah said...

macam berminat. brape ye harga dia?