Thursday

ISTANBUL AKU DATANG…… ♥Siapa yang tak mengimpikan untuk pergi bercuti ke Istanbul, turkey!! Negara yang sangatttt-sangattt cantik….misi utama untuk berbulan madu!hehehe….”berangan jer”. Tapi bile dapat taw ada movie tentang istanbul yang berkisahkan tentang cinta yang sangattt romantik...so tak leh lepaskan peluang keemasaan nie....heheheHari ini merupakan hari pertama tayangan ISTANBUL AKU DATANG!kisah romantic and pengorbanan….so yang mana satu lisa akan pilih???moh kite serbu wayang yang berdekatan untuk mengetahui kisah selanjutnya..."berdebarrr-debar"..

Sipnosis movie Istanbul Aku Datang....


Istanbul Aku Datang mengisahkan perjalanan seorang gadis yang penuh kesungguhan dan percaya akan takdir cintanya, Dian lakonan Lisa Surihani yang sanggup terbang ke Istanbul untuk berada dekat kepada kekasih hatinya, Farouk lakonan Tomok yang juga pelajar jurusan kedoktoran di universiti di sana.


Dalam diam, niat Dian yang juga seorang penulis blog mengimpikan sebuah kebahagiaan dan keputusan yang akan mengundang seribu senyuman kepadanya, kononnya Farouk akan nampak kesungguhannya dan mengambil keputusan untuk berkahwin dengannya.

Namun bagai kata pujangga dan pemahaman realistik yang kita tidak mampu mengubah takdir atau meneka apa yang sudah disuratkan kepada kita, segala impian dan objektif Dian itu semuanya tidak mengikut apa yang difikirkan.

Dian bagai merentasi sebuah pengalaman berbeza yang akhirnya menemukannya pula dengan seorang lagi lelaki juga pelukis, Harris lakonan Beto.

Pertemuan mereka yang awalnya memberikan ketegangan dan konflik bagaimanapun akhirnya memberikan satu keserasian. Dian tidak sedar yang kini dirinya berdepan kemelut kekasihnya, Farouk yang cemburu dan Harris yang mula mencerminkan sebuah kebahagiaan.


Dian keliru namun semua yang berlaku hanya mematangkannya dan memberikannya ruang untuk membuat keputusan terbaik untuk dirinya sendiri.eee....excitednye!!!jom tengok ISTANBUL AKU DATANG???so ada ticket free kan??moh la serbu….( shida jer…korang kene bayar erk?? :P)

 
clik di bawah taw??


No comments: