Thursday

PERBEZAAN AURA WHITE DAN FER'WHITE

hey semua.....

masih dalam entry kecantiikan....
masih banyak yang perlu shida bagi taw...sebab shida tak suka satu entry cerita sampai abis...kalau boleh nak banyak-banyak episod...supaya uolls tak berapa jemu!!


Mesti uolls akan tertanya-tanya...apa beza antara kedua-dua jenis ni?

HARGA
Aura white RM150, manakala Fer'White rm95....perbezaan harga tidak melambangkan apa-apa sebab produk ini mempunyai kelebihan yang tersendiri....sekiranya kocet penuh boleh la beli Aura White, tapi sekiranya kocet nipis so jangan sedih sebab uolls mampu memilikinya...iaitu Fer'white


AURA WHITE
~400000mg!!! bukan PURE Collagen...
(mix bahan :♥ Kolagen ikan talapia+GLUTA + VITAMIN C + HYALURONIC ACID dengan bahan semulajadi lain seperti lemon,turnip,strawberry,maquiberry,papaya,sarang burung,astaxanthin,pineback+ TRIPLE STEMCELL tomato,roselle,apple ♥
~permulaan 2 scoop(pagi n mlm)
~Tahan 1-2 bulan

KEBAIKKAN
*boleh memutihkan kulit secepatnya dalam masa 2 minggu
*formula dari teknologi jepun dengan 3 stem sel
*memulihkan kulit muka dan mengekalkan keremajaan
*mengatasi masalah rekahan kulit, rambut yang rosak dan kuku




FER'WHITE
~500000mg!!.Bukan Pure Collagen...
(mix bhn- Kolagen Ikan talapaia, L gluthathione,acaiberry, ekstrak mangosteen, vitamin a, b, c, d, e, dan k, hyarulonic acid, L -carnitine, l taurine, folic asid, protein, dextrose,.....dan yg paling mahal epal stem cell +grape seed ekstrak
~minum permulaan 1/2 scoop pagi n 1/2 scoop mlm)
~thn 1-2 bulan(perisa strawberry)


KEBAIKKAN
FER'WHITE mampu menjadikan kulit lebih cerah, licin & awet muda serta meninggikn kadar metabolisme & berkeupayaan menurunkn berat badan kerana mengandungi Acai Berry yg terkenal dgn anti-oksidan yg tinggi.

FER'WHITE mengandungi agen pencerahan iaitu Glutathione & vitamin2 yg perlu untuk mengaktifkn peranan Glutathione dlm proses penyerapan untuk memberi hasil yg terbaik.
FER'WHITE mempunyai kelulusan KKM & terbukti selamat untuk pengambilan.


keputusan ditangan anda....yang mana anda rasa baik dan sesuai untuk diminum dan diamalkan terpulang,apa-apa pun bagi shida AURA WHITE & FER'WHITE sama jer dimana menyelesaikan masalah kulit dan memutihkan kulit...uolls yang kena rajin amal erk...dan banyakkan minum air masak!

AURA WHITE : RM150
FER'WHITE : RM95

BERMINAT BOLEH TERUS
017-5280661
serunai_shidaz90@yahoo.com









45 comments:

  1. berapa kalori per serving? :)

    ReplyDelete
  2. sis...kedua-2 produk ini tahan untuk 2 bulan.....jangan risaw,cuma yang membezakan produk ini adalah harga...thanks

    ReplyDelete
  3. fer white ni sesuai x utk org lelaki?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sesuai untuk semua jenia jantina dan peringkat umur....berminat?

      Delete
  4. o tp ferwhitw ni xde fungsi utk rambut n kuku la kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. just for masalah kulit sahaja....aura white baru keseluruhan dear...

      Delete
  5. kalau makan dua dua product tu ada effect tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. urm...better ambik salah satu...takot nnt overdosss!haha
      lagi pun fer'white berat collegen die 500000mg berbanding aura white....akak syorkan kan adik ambik salah satu sahaja.....

      Delete
  6. sis, nak tanya..antara due2 produk nie yg mne yg sesuai utk hilangkn parut2??
    and aura white tu xbleh utk kurus r ea mcm fer white??n kalau berhenti amik antara due2 nie ade effect x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg boleh ilang parut cuma setakat ini berkesan fer'white....and nk kuruskan badan kadang2 ikot situasi badan uolls...ada setengah boleh kuruskan badan,depent pada seseorang....
      kalau dear berhenti tiada effect apa2...jgn risaw.... :D

      Delete
    2. owh...kirenye fer'white lg berkesan ye utk hilangkan parut?sebab saya baru je terkena air panas...so sekrang tgh cari produk yg sesuai utk hilangkan parut yg besar nie..huhu
      tapi utk rambut xde pulak...huhu
      so, kalau saya nak...juz call no tu je ye??ok..tq sis..

      Delete
    3. yup dear....ada setengah customer shida yang berjaya pakai aura white hanya putih dan gebu tapi parut n jerawat tak der pun....
      so shida suggest kan pakai fer'white sebab boleh ilangkan parut
      xder tok rambut but just for skin only...
      berminat boleh sms shida kat no 017-5280661

      Delete
  7. Saya dah pun ambil ferwhite ni, cuma nak tau, kopi mmg tak blh minum ke? Saya mmg dah kurangkn minuman tersebut cuma tak blh berhenti mendadak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. YUP..kopi,teh and air gas memang xboleh dear...tak apa jnji jangan ambik....elakkan dari minum

      Delete
  8. salam nk tnya sekiranya ambil ferwhite.penggunaan ferwhite perlu diteruskn setiap buln ke...ke depend tehdp kesan yg kita dpt

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam....
      mana-mana boleh dear...if nak truskan pon boleh dan lebih better sekiranya u teruskan serta kulit semakin gebu dan gebu....

      if u dah dapat kesan then u nak stop pon xder jadi masalah, malah tiada kesan buruk yang akan berlaku.....

      Delete
  9. Dear makan ferwhite bole putih gebu jugak tak? Kesan die bole nmpk dlm masa brape lama eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...boleh putih dan gebu
      kesan boleh dapat dalam masa 14hari dan paling lambat pon sebulan....

      Delete
  10. made in mana ni?halal x? takot adew kesan jangka masa panjang..sbb terlalu banyak produk kecantikan skang ni...kt directory halal malaysia xdew pown...

    ReplyDelete
    Replies
    1. produk ini full bumiputra dan mengunakan teknologi jepun...
      tiada kesan sampingan sekiranyan awk berhenti pengambilan...
      mendapat kelulusan GMP dan ada logo halal dari jakim....semua bahan yg digunakan adalah semula jadi....

      Delete
  11. salam, kalo kulit berminyak boleh atasi ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...boleh dear!aura white ini menyelesaikan masalah kulit muka dan badan

      Delete
  12. salam
    i just nk tanye, selain utk hilangkan parut, ferwhite ni mmg utk kurus ker.
    i mmg nk hilangkan parut tp kalau boleh taknak turunkan berat badan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ferwhite ni tiada effect pada kuruskan badan tapi cuma akan menghilangkan masalah pada kulit dan akan memutihkan kulit... :D

      Delete
  13. More information for fereena

    www.facebook.com/FereenaBeautycare

    ReplyDelete
  14. Salam sis, saya sekarang ni tengah confius samada nak beli aura white atau fer white.. saya nak tahu antara aura white dan fer white yang mana satu yang paling berkesan boleh putih gebu? pasal harga kedua2 produk saya okay, yang penting dapat putih dan gebu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ferwhite mengandungi 1000000mg and mempunyai stem cell buah yang banyak...
      manakala aurawhite just 900000mg jer...walaupun mempunyai kuantity MG yang sedikit tapi kesan yang cepat,disebbkan prosesnya dibuat melalui teknologi jepun....

      Delete
  15. Salam sis....sy tgh pening ni nk beli aura white atau ferwhite...sy berkulit gelap dan ada jerawat...yg mana sy patut amik...sy nk putih gebu meletopppp gitu hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam dear....
      foword : "ferwhite 1000000mg yg diperbuat teknologi malaysia,manakala aura white 900000mg dari teknologi jepun.."

      banyak yang memberi respone yang (+) pada aurawhite yang mempunyai kesan yang bagus!tapi jangan sesekali mengambil kopi,teh dan air gas sebb ia blh membantutkan dan melambatkan pemutihan.....jom order!

      Delete
  16. Dear, kalau bln ni I amek ferwhite pastu bln dpn aurawhite blh ke? Me kena stick dgn jenama yg sma je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa...boleh jer and tiada kesan sampingan

      Delete
  17. Sy minum aura white da 2jar tp xputih pun, tea,kopi,air gas xminumpn..urmm sedeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe sebab xminum air kosong bnyak...kadang2 makan benda yang berminyak...boleh menyebabkan susah aura white nk proses....

      Delete
  18. Boley x kalau minum ferwhite dan mkn capsul ferenna skli??

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh...tapi jarak pemakanan...jangan makan bersama...

      Delete
  19. saya nak order satu......emel yatiluna@gmail.com
    FB Hana Umairah
    Whatsapp 012-774-0493

    ReplyDelete
  20. kenapa u tulis BUKAN pure collagen eh? tp kat botol tulis PURE collagen..boleh explain?

    ReplyDelete
  21. Fer white blh mnm time period x?

    ReplyDelete
  22. nk tny sy ad prut ksan dari dmm cmpk,,parut ny hitam2,,trok dan byk d mka,,antara ferwhite and aura white,,yg mn 1 lg baek utk hlngkn parut???

    ReplyDelete
    Replies
    1. better pakai aura white untuk dapat kesan yang lebih super duper... :)

      Delete
  23. nk tny kalau cm yg kulit kering and berparut yg mana ok eh? ferwhite or aurawhite?

    ReplyDelete
  24. Saya mnyusukan bayi.....spt yg saya thu ferwhite boleh diambil apa kesan...keatas bayi melalui penyusuan?

    ReplyDelete